Lusta projekt 3.

Már jó régen nem foglalkoztam az ágyterítőmmel, pedig még csak 2 kép készült el belőle, és már úúúúgy szeretném magaménak tudni az alvós takarót... Eldöntöttem, hogy havonta fogom hímezni az egyes blokkokat, úgy talán gyorsabban végzek. Múlt héten ezt a noname macsekot hímeztem. Ebből a pacából

lett ez a macsek:
Novemberben a Popcorn alvós maci kerül sorra.

Tervezgetek

Csinálok egy kis rendet a fejemben:) Így leírva könnyebb utána válogatni, mihez is fogjak délutánonként.

Hímzés
  1. Először is be kéne fejeznem a Butterfly & Clematis kontúrozását, de az nem annyira sürget, mert a keretezőm úgyis eltűnt egy időre, építik át a Tesco-t.
  2. A lusta projektemet havonta fogom hímezni, mert így 10 év múlva sem készülök el vele. Hétvégén megcsináltam egy blokkot, majd délután hozom mutatni.
  3. Kell nekem is egy új kispárna:)
  4. Butterfly Pillow - kevés a párna a kanapémon...
  5. A Row of Love macik - nem olyan sürgős.
  6. Jövőre a Casa Mia naptárt szeretném havonta hímezni.
  7. Biscornu és ollótartó
  8. Mivel a leendő lakásunk leendő nappaliját barackszínűre szeretnénk festetni, jól jönne rá pár narancsszínű kép, az African Stories sorozatot találtam erre a célra, még páromnak is tetszik.
Kötés
  1. A becsavarodott kardigánomból már nincs sok hátra.
  2. Ebből a fonalból szeretném ezt a kardigánt megkötni.
  3. Van még 500g sárga fonalam, abból egy háromnegyedujjas tavaszi pulóvert szeretnék.
  4. Négyzeteim - hátra van még kb. 184 db.
  5. Ezeket a karácsonyi manókat szeretném még ebben az évben elkészíteni.
  6. Kézmelegítő a Vogue Knittingből.
  7. Ha már megtudom kötni a kézmelegítőt négy kötőtűvel, akkor már egy zoknit is bevállalhatnék:)
  8. És még ezt a babatakarót...
  9. Ezen kívül még nincs sálam sem, sőt sapkát is akartam készíteni...
  10. Kötött kézimunka-táska
  11. És még nyárra ezt a szép topot:
Csomózás
  1. Petimnek elszakadt a karkötője
  2. Két unokahúgomnak is megígértem, hogy csomózok nekik karkötőket - valszínűleg karácsonyi ajándék gyanánt.
Remélem nem hagytam ki semmit a mostani terveim közül, majd ha valami eszembe jut, még pótolom. Ez csak amolyan "magamnak emlékeztető bejegyzés" volt:)

7 dolog magamról

Mivel ketten is kipécéztek már maguknak, név szerint Soleil és Manyesz, itt az idő, hogy írjak magamról 7 dolgot, amit eddig még nem tudhattatok rólam...
  1. Tudom, hogy rossz szokás, és nem is egészséges, de minden reggelire csokit vagy kekszet eszem. Nem indulhat el úgy nap, hogy ne édesítsem meg az életemet:) Szerencsére az alkatom (egyelőre) megengedi, hogy ne diétázzak:) Kedvencem a Milka Joy...
  2. Szeretek egyedül lenni, és ez az utóbbi egy évben mindennapos kívánságom (6an lakunk egy lakásban úgy, hogy csak bejárati ajtónk van:(. Szeretem, ha azzal foglalkozhatok, amivel akarok, nézni a kedvenc filmjeimet megszakítás nélkül egy bögre forró teával a kezemben, hímezni vagy kötni közben...
  3. Az utóbbi egy-két évben nem tudtam úgy végignézni egy filmet sem, hogy közben ne lett volna kötés vagy hímzés vagy bármi más a kezemben, de közben vágyom arra is, hogy párom ölében fekve vagy összeölelkezve nézzünk meg egy jó filmet...
  4. Szeretek olvasni, kedvenceim Jane Austen és Szabó Magda, egyszer szeretném az összes könyvüket megszerezni. Jane Austen könyveinek filmes változatait imádom, a Büszkeség és balítéletet már számtalanszor megnéztem. Ezen kívül még szeretem a történelmi romantikus filmeket, pl. a Trisztán és Izoldát, Mennyei királyságot, Tróját...
  5. Bár már befejeztem az egyetemet, új szakma után kacsintgatok, német-szlovák, vagy német-magyar tolmács szeretnék lenni. Szinte gyűjtöm a nyelvkönyveket. Tanulni persze egyelőre lusta vagyok.
  6. Minden vágyam, hogy egyszer a saját szállodámat vezethessem.
  7. Annyi mindennel szeretnék foglalkozni egyszerre (kötni-hímezni-olvasni-filmet nézni-rejtvényt fejteni-tanulni) délutánonként, hogy néha amikor hazaérek, inkább unatkozom, minthogy valamibe belekezdjek, vagy valami kárára mást csináljak:)
+ 1 - rettentően irigy vagyok, még azt sem szeretem, ha a szobánkban mászkálnak. Ez kb. 1 éve jött ki rajtam, amikor párom bátyjához költöztünk, és egyfolytában van a szobánkban valaki, nincs egy nyugodt embermentes napunk. Csütörtök estémet például tökéletesen tönkretette egy srác, a báty "cégestársa", aki távollétünkben bejött a szobába és kávéval leöntötte a Jane Austen könyvemet (!), a hímzésemet (!) és a világos krémszínű kanapénkat, és mire megjöttünk volna, szépen elhúzott. Azóta sem kért bocsánatot. Persze aztán meg engem néznek hülyének, amikor megkérdem, hogy mi a jó francot keresett a szobánkban... Szóval ennyi... Költözni akarok!!!

És akkor a játék szabályai:
1. linkeld be a blogodba azt, aki kipécézett
2. ossz meg magadról hét dolgot, akár különleges, akár hétköznapi
3. pécézz ki 7 embert, nevezd meg őket és linkeld be a blogodba
4. egy hozzászólásban értesítsd őket a blogjukban, hogy ki lettek pécézve.
Nem tudom, kit pécézhetnék még ki magamnak, mert szinte már mindenki meg volt jelölve, úgyhogy én csak egy-két embert írok most:
Bucilla, Majonéz és Katica


Row of Love

Hogy ne csak kötögetést mutassak, belekezdtem egy új prodzsektbe, a Row of Love macikat hímzem éppen. Egyelőre a "keretét" csinálom, mert nem volt kedvem körbeszegni az anyagot (mint általában), de azért a bal oldalon már látszik egy kis fehér maszat az egyik maci tappancsából:)


Patchwork takaró

Nem nagyon szoktam mutogatni a négyzeteim készülését és gyarapodását, mert mind csak színben különbözik egymástól, a mintája és mérete ugyan az. A jobb oldalon nyomon tudjátok követni úgyis, mennyi készült el:) Most 72-nél tartok. Nemrég megterveztem a takaró méretét, színösszeállítását - és úgy számoltam, 256 db kell egy 12x12 cm-s négyzetekből álló takaró elkészítéséhez... Ha így haladok, 2 év múlva lesz csak kész...

Az utolsó négyzetek színe nagyon tetszik...


Becsavarodott kardigán 2.

Nagy nehezen sikerült befejeznem a kardigánom egyik elejét - ne kérdezzétek, melyiket, amióta autósuliba járok, egyre nehezebb eltalálnom az irányokat:) Nehéz szülés volt, már a háromnegyedénél tartottam, amikor észrevettem, hogy elrontottam az elején, és annyi a szaporítás-fogyasztás benne, hogy az egészet vissza kellett fejtenem, mert úgyis belezavarodtam volna. Aztán még jó párszor fejtettem vissza két-három sort, de mivel kevés szemmel kell kötni, elég gyorsan lehetett haladni vele.
Aztán jött egy kis kötésundor épp a visszafejtések miatt, ezért csak tegnap kezdtem el a másik elejét... A fele már annak is kész van.


Ez így egy kicsit csálén néz ki, de nem volt kedvem kifeszíteni - furán is néztek volna ki a gombostűk a hajópadlóban:) Nem lesz ilyen vékonyka, még egy kb. 4 centis csavart mintát fogok rá varrni. Anyumat már fűzögetem, hogy kösse meg nekem a 156 cm-s csavart mintát, de nem igazán hajlik rá... Már látom, hogy megint ott fog abbamaradni a kardigán. Grrrrr.

Alan Dart Design

Lányok, akit érdekel ezeknek és ezeknek a karácsonyi manóknak az elkészítése, az gondoljon légyszi rám is:) Nekem ugyanis nincs paypalom... De persze állnám a költségeket:) 2,5 Ł-ba kerül "csak" egy minta. Szerintem aranyos kis karácsonyi díszítés...

Olvastam...


Cecilia Ahern: Ahol a szivárvány véget ér ITT

Ajánló

Itt-ott érdemes ellátogatni a Vogue Knitting oldalára, most is fedeztem fel ingyenesen letölthető mintákat. Tessék böngészni, letölteni, megkötni:)

Hmm, lassan már annyi letöltött (plusz újságok persze) hímzett ill. kötött mintám van, hogy nem tudok közülük választani, mit is csináljak hamarabb. Tegnap is csak ültem és néztem a kreatív dobozomat, vajon mit hímezzek a Pumukli után? Kéne valami rendszert csinálnom a minták között... Ti hogy csináljátok, hogy aztán ne felejtsétek el, mit akartatok elkészíteni?

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon