PIF 2010

Mindenki megkapta már a PIF ajándékait tőlem, úgyhogy megmutathatom itt is, miket készítettem Mónikának, Katicának és Andinak. Igyekeztem mindenkinek ugyanazt, de személyre szabva készíteni. Nem akartam eredetileg két tűpárnát készíteni, de a kötött rózsás tököcskét nem hagyhattam ki.

Így készült (még a táborban) mindenkinek egy személyre szabott hímzett párnácska: Andinak Tralalás "A"-betűs, Katicának levendulás, Mónikának pedig cicás. Akkoriban még lila volt a blogjának a háttere, gondoltam szereti ezt a színt.

Egy-egy filc nyuszi kulcstartó, amit himbilimbiként is lehet használni (az enyém az üzenőfalon lóg). Katica az övét Tofunak nevezte el:)

Négykötőtüves tökösvirág, rózsákkal. Ilyen kötött virágot már tavaly készítettem, de most hozzáálmodtam ezeket a rózsákat, szerintem egész csini lett.


Könyvjelzők, mert Katica és Mónika egy igazi könyvmoly, Csandiról ezt nem állapítottam meg a blogja alapján, de használhatja hímzősújságba is. Mónikának természetesen cicás jár, Katicának kötögető birkás, nehogy a férje lenyúlja, Csandinak pedig birkákos:) Egyébként miatta vettem őket, mert egyszer írta, hogy szereti a birkákat, és amikor megláttam ezeket a könyvjelzőket, rögtön rá gondoltam.

Na és persze az elmaradhatatlan csoki-tea tömkeleg, és az ajándékhalom így nézett ki...

... a három ajándék együtt:... Mónika csomagja:
... Katica csomagja:
... Csandi csomagja:
Sok szeretettel!!!

Nyihahaaaa

Mostanában ezeken a lovakon dolgozom. Kicsit unalmas a sok barna szín, de nem akarok másba is belefogni, mert akkor sohasem lesz kész november végére, ugyanis ajándékba lesz. Várom már, hogy a másik lónál tartsak, mert ennek a lónak a sörényénél 3 szemenként kell váltogatnom a színeket, a másik lónál szerencsére egész nagy pacákban vannak a színek.

Ez még a csütörtök délelőtti állás, azóta már elég sokat böktem bele, szalmaözvegy lévén...

Nyuszis kulcstartó

Varrtam is egy keveset. Sajnos még nem a nyuszis takarót, eléggé ki is vagyok akadva miatta, hogy nem merek belekezdeni. Ezt a kulcstartót még augusztusban ütöttem össze, és persze nyuszi. Mert hát ugye Tofu:D Tofuról jut eszembe, tegnap délután postára adtam mindhárom PIF-ajándékot, és ha valakinek viszketne az orra a csomagoláskor, az azért van, mert bónuszként küldtem jó sok nyusziszőrt:) Remélem senki sem allergiás rá... Tofunál most ugyanis fazoncsere van. Alig várom, hogy vége legyen, aztán mehet minden megint mosásba:(

Az ötletet az 5letes oldalról koppintottam, annyit változtattam rajta, hogy a fülének és a szívecskének való részt nem vágtam ki az "alapból", hanem egyszerűen ráragasztottam textilragasztóval. Kevesebbet kellett vele pepecselnem:) De nekem így is nagyon tetszik.
A táborban rengeteg ilyen nyuszi készült. Elvittem a sablont magammal, hogy elkészítem magamnak a kreatív foglalkozáson belül. Sok csajszinak megtetszett, sőt még pár fiú is tűt ragadott. Ők viszont pelenkaöltéssel varrták össze a széleket, fércöltéssel sokkal szebb.

Játék Anitánál

Ezt nem hagyhattam ki: játék Anitánál! De adtam magamnak egy ultimátumot, hogy addig nem jelentkezek, míg be nem fejezem a PIF ajándékokat. A játék lejárta előtt 6 nappal el is készültem a PIF-ekkel, hétfőn postázom őket, úgyhogy nyugodt lelkiismerettel (és persze a vesztesek nyugalmával) jelentkeztem is ide:


PIF-eseim, még annyi kérés, válasszatok: bordó, kék vagy zöld?

Spider web rose

Nem eresztem most bő lére, csak megmutatom, hogy valamikor szeptember elején kipróbáltam a körszövést is. Nagyon egyszerű, és mutatós rózsa lesz belőle. Én "hallomásból" nagyjából magam jöttem rá a csínjára, de utánanéztem Mankánál, nagyon érthetően, képekkel illusztrálva mutatja meg, hogy is kell kört szőni.

Ezt a prototípust sajnos eldobtam, az összeállítás nagyon nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna, de vannak még a szőtt körrel terveim, majd mutatom:)

Játék KicsiKatónál

Elég ritkán jelentkezek játékokra, de ezt nem hagyhattam ki. KicsiKató egy-egy szépséges és nagy "szettet" ajándékoz két szerencsésnek, nekem a KÉK az igazi:) Katt a képre.


Tofu 9 hónapos...

...lesz a héten. Pár kép a napi tevékenységéről, alvási szokásairól:)

Tegnap nagyon vicces volt, kimostam az ágytakarót, amin ugrálhat, és alig lehetett volna lekergetni az ágyról (anyu ne izgulj, ma kimosom az ágyneműt is:P). Valószínűleg melegedni akart, úgyhogy bebújt a kispárnám alá. Na igen, a sárga falat ott a háttérben ő rágicsálta meg...


Hummingbird Art (7) - Itt a vége

Nem bírtam addig várni, míg kimosom és vasalom a képet, úgyhogy mutatom, igaz, kicsit gyűrötten... Nekem nagyon tetszik, alig várom, hogy elköltözzünk és kiakaszthassam:)) Bár a mai TV-internet számlától is dobtam egy hátast, meg a tegnapi autószerviztől is, úgyhogy a házvásárlás kicsit eltolódik... Na mindegy. Ezt böködtem végig a hétvégén:

Én okos fényképészzseni, gondoltam kihasználom a napsütést, hogy ne legyen sárga a kép a lámpafénytől, de gondolkodás nélkül a sárga ágyneműre tettem a képet. Mindegy. Van, akin nem lehet segíteni:D Majd később kicserélem egy szebb képre. Amit majd természetesen nem én fényképezek:)

Kötött patchwork takaró - reloaded

UFO-im befejezésén dolgozgatok keményen. Egyrészt idegesít, hogy van, amit még 2008-ban kezdtem el, és még máig nincs befejezve, másrészt kell a hely. Bárminemű szekrényben vagy polcon. Úgyhogy szanálok mindent - újságokat, ruhákat, UFO-kat.

A hétvégén hősiesen küzdöttem a Hummingbirddel, és szerencsére én kerültem felül a harcban, olyannyira, hogy a Star Wars alatt még a gyűlöletes munkát, a beszegést is megcsináltam úgy, hogy észre sem vettem. Még franciacsomókat is hímeztem, amiket le akartam (véletlenül) hagyni. Már csak a mosás-vasalás van hátra, utána mutatom. Bekeretezve majd csak később lesz, először ki szeretném hímezni a (szerintem) párját, a Butterfly & Clematis-t is, amit már egyszer az anyunak elkészítettem karácsonyra. Meg amúgy sincs most hova felakasztani a képeket.

Van ugye a kockás takaróm, amit már 3 éve készítek, igaz ebben az évben egy darab kockát sem kötöttem. Először duplaágy méretűnek terveztem, de később rájöttem, hogy Peti úgysem használ pokrócokat, és egy sima IKEÁ-s méretű egyemberes pokrócba is jócskán bele lehet burkolózni. Tehát maradt a 180x120-as méret, amihez elég 150 négyzet, abból már 117 megvan. Az már nagyon kevéske négyzet, és egy négyzet nagyjából fél-egy óra alatt megvan, azaz már látni a fényt az alagút végén:) Nem akarom összevissza varrni a négyzeteket, úgyhogy készítettem most egy tervet - legalább a négyzetek elhelyezéséről, a színek még keveredhetnek majd, de az alap formáció ez lesz. Egyébként nem pont ilyenek a színek, csak ez volt Excelben:) A narancsárga eredetileg bézs színű, a kislibazöld pedig szép khaki színű. A fekete nem is tudom már, milyen, egy ezeréves sötét képről írtam össze a színeket, lehet az sötétszürke is:) Szóval ilyen lesz majd egyszer az én meleg pokrócom:


Peti MSN-en: Ezt a takaros képet gyártottad Excelben?:D (basszus, 2 órát gondolkodtam rajta!!!

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon