Butterfly Pillow (x+4)

Tegnap este megerőltettem magam egy kicsit, és gyorsan befejeztem a lepkés párna hímzését. Már csak a fekete rész keretét kell kihímezni, amihez a minta arany fonalat ír. Mivel nekem olyan fonalam nincs, keresnem kell egy megfelelő sárga fonalat. Azután még a kontúr van hátra, de szerencsére csak a lepkék csápjait kell kontúrozni. Na meg persze szép sötétzöld anyagot venni, mosni-vasalni, párnásítani... Azért van még vele mit csinálni:)


Nora Corbett: Lilac (2)

Az van, hogy én most nagyon sokat dolgozom:)
Najóó, biztos nem annyit, mint a többi kollégám, de még decemberben megfogadtam, hogy ebben az évben nem fogok túlórázni (nem úgy, mint az elmúlt 4 évben), úgysem fizetik meg... Csak a kreatívkodásra szánt időmet veszi el, más előnyöm-hátrányom úgysem származik belőle. Úgyhogy a nap nagy részében keményen dolgozom, hogy mindennel érkezzek, így estére annyira ki vagyok lőve, hogy mégsincs kedvem kreatívkodni:) Ördögi kör ez, ez van, de már csak 2 hónapig tart... Itt-ott munkameghallgatásokra is járok (mikor máskor, akkor a jó, ha legtöbb a munka), és németeznem is kell, mert rájöttem, hogy nem is tudok annyira németül, mint gondoltam.

Azért az elmúlt két hétben gyakran kezembe vettem a tündit, és ha csak egy virágot is, de azért hímeztem. Még mindig nagyon élvezem hímezni, bár kicsit kemény az anyag, de gyönyörű x-ek születnek rajta (haha, milyen beképzelt vagyok). A hímzés felén már túl is vagyok, lassan meg kéne rendelnem hozzá a gyöngyöket.


Tegnap pedig újra kötőtűt vettem a kezembe. Persze nem a terveim egyikét csinálom, hanem egy babámnak készítek egy ősrégi Fürge ujjak alapján babaruhát. Nem akarom, hogy majd egyszer a lányom meztelenül lássa! Majd mutatom azt is, ha túljutok az első 5 soron:)))

Nora Corbett: Lilac (1)

Bár ide ritkán írok, azért alkotgatok szinte minden este. Most szükségem is van rá, a munka agyilag nagyon kimerít. Hímzés közben pedig ugye nem kell gondolkodni:) A lepkés párnámból már csak egy kis csücsök van hátra, naná, hogy félre is tettem újabb 3 évre. Egy új képbe kezdtem, nagyon kellett már ez kicsi lelkemnek, az első tündérkébe böktem a tűmet a Bogitól kapott csilli-villi anyagomra. Épp elfér rajta szélességében egy tündibündi, és ha mindegyik minta hasonló széles, akkor ezen kívül még 3 simán ráfér.

Ennél a tündinél kezdtem el "rendesen" hímezni, azaz először balról jobbra, aztán jobbról balra, hogy a munka visszája szép csíkos legyen, de nagyon lassacskán ment, mindig elvesztettem a fonalat, és különben is, keretezve lesz a kép, a visszáját senki sem látja. Az én technikámmal is csíkos a visszája, csak éppen vízszintesen. Szóval az alsó sötétzöld szín után váltottam a saját technikámra. Jobban is megy, és jobban is élvezem. Íme az állás egy hét este-öltögetés után:

Ha így folytatom, lassan meg is rendelhetném a csillifonalakat és a gyöngyöket...
3 képből rakta össze párom ezt az egyet, a jobb alsó sarkában látszik egy kicsit, milyen csillivilli az egész anyag.

Aida-betétes terítő 12-13.

Sok újdonságra az év első 3 hónapjában tőlem sajnos nem lehet számítani... Már az első 4 nap munkától jócskán kifáradtam, úgyhogy most 2 napot pihenéssel töltök. Nem is írom inkább, mikor keltem ma fel:)

Azért az új évben szinte minden nap hímeztem egy kicsit. A lepkés párna már majdnem kész van, tegnap pedig az egyik tündérbe is beleböktem már. Január elsején a bécsi újévi koncert alatt pedig elkészült a terítő újabb 2 virága, így már csak 3 van hátra. Most már ismétlem a kedvenc 4 virágomat.

Photoshoppal is dolgozgattam egy kicsit ma, bár egy-két dolgot nem tudom, miért kell csinálnom, de azért szépen megcsináltam mindent, amit a tutoriál írt, ez jött ki belőle:


 
christine blogja Blog Design by Ipietoon