Holdfogyi

Június 15-én teljes holdfogyatkozásban gyönyörködhettünk (volna). Jó csillagászhoz hűen napok óta készültünk az eseményre, végül annyira felkészülten mentünk, hogy otthon hagytunk zseblámpát, pokrócot, nem volt feltöltve az elem a fényképezőgépben - a lényeg, hogy egy zacskó gumicukor ott lapult a táskánkban.

Este 8 után indultunk ki Pozsony határába. A Hold viszont csak nem akart felkelni, fél 10-kor még majdnem világos volt. De addig naplementét fotóztunk, madarak csiripelését és tücskök ciripelését hallgattuk. Nagyon szép este volt. Hallgattunk, beszélgettünk. Később Peti bátyja és unokatestvérük is megjelent egy pótfényképezőgéppel, úgyhogy kezdődhetett a buli. Jókat nevettünk, amikor 5 percet integettünk a nemzetközi űrállomásnak, azután kanyarodott egyet, és kiderült, hogy repülőgép volt csak. A Holdból nem lehetett sokat látni, feljött ő, csak olyan szmog volt Pozsony felett, hogy nagyon halvány volt. Pirosas fényben pompázott, akkorra már teljesen eltakarta a Föld árnyéka. Aztán én vettem észre azt a picinyke fényes csíkot a Hold szélén, amikor már jött ki az árnyékból, nagyon szép volt... Kb. a negyedéig megnéztük még, aztán fagyos lábakkal-kezekkel hazamentünk, hogy a meleg vízben gondolkodjunk a természet ezen csodás eseményén:)


Azt hiszem, pont-meteort is láttam. Nem volt időm kívánni.

Launak szeretettel:)

Lau, eddig is szerelmes voltál a nyusziba? Akkor ettől "elhalsz":P

Apuci, nem gondolod, hogy már túl sok a forgács?

Magnolia Flower (3)

Nagyon-nagyon ritkán hímezgettem egy kicsit májusban, tényleg nagyon keveset, mert sok minden más történt az életemben, amivel nem szeretnék senkit sem untatni:) Azért sikerült befejeznem a magnóliát. Imádom a színeit... Még kihímzem a másik két párját is, azután kereteztetem csak (majd úgy száz év múlva ilyen tempóval:))


Szerencsés is voltam kicsit ebben a hónapban:) Az Avon játékán megnyertem a 6 legvásároltabb terméket, bár még nem jött semmilyen posta sem, remélem nem toltak ki velem, és elküldik. Aztán Kata "előjátékán" is nyertem, én lettem az 50. olvasója, utána hirdetett játékot. Július 8-áig lehet jelentkezni a játékára, én már nem jelentkeztem, másnak is hagyjak lehetőséget... Mindezek fényében adtunk fel Lottót is, hátha... Szorítsatok:))

 

Mától viszont kreatívkodni fogok, annyira kiszipolyozott már a munka, hogy muszáj valami értelmeset is csinálnom otthon...

Kisnyuszi a természetben

Hááát, ezek a képek még jóval húsvét előtt készültek:)) Most kivételesen nem találtunk a nyuszi orrán kullancsot.










 
christine blogja Blog Design by Ipietoon