Schlosshof

Az előbb sikerült jól összetintáznom magam, ami eszembe juttatta, hogy akár már kezdődhetne is a hétvége. Ma már nem kéne többet dolgoznom:) De még mielőtt elindulok a kirándulásra, van egy lemaradásom, amit pótolni szeretnék.

Május elsején (na ugye, lusta ééén) átruccantunk az ausztriai Schlosshofra, ami egyébként kb. 3 km-re van Pozsony azon részétől, ahol most lakunk, de mivel a bicikliutat még csak félig készítették el, 30 km-t autóztunk. De a babával már elég lesz csak átbicajozni:)

A kastélyt az 1720-as években Savoyai Jenő herceg számára építették, reprezentatív vidéki- és vadászszékhelyként. 1750-ben Mária Terézia vette meg a kastélyt, amit a férjének ajándékozott. A kastély és kertje magában gyönyörű, kár, hogy nagyon kevés berendezés maradt csak meg, mivel a későbbi Ferenc József császár elszállítatta a bútorokat, melyeket aztán más kastélyok berendezésére használták fel.

A parkban egy csomó állat van, ami a legjobban tetszett - még nem is láttam ilyet - az a fehér páva volt. Jöjjenek a képek, mostanában nem tudok írni:)
















Góóóóól!!!!

Pár évvel ezelőtt azt mondtam, hogy már terhesen fogok részt venni a tavalyi hoki-világbajnokságon, amit Pozsonyban tartottak. Csak egy évet tévedtem. És nem mondom, hogy a legjobb érzés terhesen végigizgulni ezeket a meccseket, mert már vagy ötször majdnem megszültem, de bent vagyunk a legjobb 4-ben!!!! (5 éve nem voltunk az első 8-ban sem). Hajrá fiúk!!! Ti vagytok a legjobbak!

(Ma munka után Liptóra megyünk három napra kirándulni, ha nem lesz tévénk, napi két órát fogunk ülni valami restiben:)

Liebster Blog-díj

Most mondhatnám azt, hogy azért nem írtam még erről a díjról, mert hű akarok maradni a fáziskéséses tendenciámhoz, de az igazság az, hogy ha a lustaság fájna, hááát, reggeltől estig ordítva rohangálnék fel-alá a világban. Nem, nem is rohangálnék. Ordítva ülnék valahol.

Izabellától (majdnem Izát írtam, de aztán visszaemlékeztem rá, hogy azt nem szereti:) kaptam ezt a díjat még április 30-án:


amit nagyon-nagyon szépen köszönök!

Szabályok:

1.) Válassz 5 blogot, amelynek kevesebb, mint 200 követője van és add át a díjat.
2.) Köszönd meg a díjat annak, akitől kaptad.
3.) Jelentesd meg a blogodon azon személyek listáját, akiknek a díjat továbbadod, és hagyj üzenetet a blogjaikon, hogy tudjanak róla, megkapták a díjat.
4.) Oszd meg 5 dolgot magadról, amit az olvasóid még nem tudnak rólad.

5 blog, amelyiknek átadnám a díjat:
- Tündének, a "földimnek"
- és még 4 blogos társamnak, 200 rendszeres olvasó alatt, tessék, vegyétek és vigyétek!!! Szivem szerint mindenkinek odaadnám, és oda is adom ezt a díjat, akiket olvasok, rendszeres olvasó megkötés nélkül.

5 dolog, amit még talán nem tudtok rólam:

1. Minden kihívásra jelentkezem - magamban -, mindenhez van ötletem, el is készíteném őket, ha nem lennék olyan lusta... Ezért is jelentkeztem le a moly-on vagy 50 kihívásról...
2. Nagyon szeretnék igazán jól megtanulni főzni, esetleg gasztroblogolni.
3. Uuuuuuuuuuutálok vezetni, ha tehetném, soha többet nem vezetnék, és ahányszor a párom fejemhez vágja, hogy nem vezetek, mindig lelkiismeretfurdalásom, tehetetlenségérzetem és minden rossz lelki bajom lesz.
4. Két hónap múlva esedékes a lakáskeresés, úúúgy örülök:)
5. Párommal kisbabát várunk!!!!:):):)
 
christine blogja Blog Design by Ipietoon