Valerie Pfeiffer: Chorus Line #2

Jó hetünk van most a Pannival, eljöttünk a mamához falura "nyaralni". Egy perc "nyugi" sincs, mindig csinálunk valamit, a nap nagy részét kint töltjük, Panni még kint is alszik napközben a kocsiban. Szerdán babaklubban is voltunk megint Hajnival. Nehéz lesz visszatérni a mindennapi életbe, de majdcsak megoldjuk. Szerencsére már tavaszodik, és a napsütés engem is feltölt. 

Bár a hét elején egy rakás adóbevallást megcsináltam, tegnaptól már esténként is van egy kis szabadidőm. Végre kiolvastam az év első könyvét, és az első madárkát is sikerült kihímeznem és kontúroznom. Megnéztünk két Poirot epizódot, és két pofára tömtük magunkba a csokit (az anyuval:). Hamarosan megyek, és folytatom következő madárkával.


Valerie Pfeiffer: Chorus Line #1

Panni mostanában imádja a madarakat, képes percekig is elnézni őket, amint ugrándoznak a fákon vagy a bokrok alatt. Így jutott eszembe, hogy elkészítem a szobájába Valerie Pfeiffer képét, amin hat kis madárka ül az ágon. A minta már úgyis ki volt régebbről nyomtatva, és úgy emlékeztem, hogy a színek is megvannak hozzá. Rosszul emlékeztem, négy hiányzik, de majdnem mind az ágból, így vígan nekiláthattam az első madárka hímzésének. A hiányzó fonalakat pedig beszerzem holnap, úgyis megyek a munkahelyemre elintézni az adós papírjaimat. Minden madárkát külön tervezek majd kontúrozni. Panamára, vagy valami hasonló anyagra kezdtem el, hisz rengeteg benne a féliksz, azokat pedig nem szeretem aidára hímezni. Az anyagot még anyu adta, mert ő nem tudott rá hímezni, ő egy rokonunktól kapta, aki nem tudott rá hímezni, ő egy...


Egyébként rájöttem, hogy azért nincs nagy kedvem mostanában hímezni, mert nincs is nagyon mit. Cssak egy elkezdett képem van, de az karácsonyi, így várhat. A madárkákból pedig ez lesz:


Ezt is dupla paszpartuval szeretném majd bekeretezni, de az még a jövő zenéje. Így is el fog tartani egy ideig, mert miután kimártem az anyagot, akkor vettem észre, hogy lesz rajta egy rakás kontúroznivaló:)

European Bistro keretezve

Tegnap elmentünk a keretezőhöz a képért. Persze nem bírtam ki, hogy ne nézzem meg, és azóta is nézegetem:) Nagyon tetszik a keretezése, bár két helyen láttam, hogy a kontúr egy kicsit elcsúszott, és felül sem húzták ki rendesen, de ez remélem másnak nem tűnik fel. Nem akartam emiatt visszaadni, hisz nem annyira szembetűnő a hiba. Bár lehet, csak én vagyok ilyen nyámnyila...

Sajnos nem tudtam szép képet csinálni, mert ma már megint be van borulva, de majd ha feltesszük a helyére és végre ki is tavaszodik, kicserélem a képet. A vakus képen élénkebbek a színek.



Virágos terítő

Hát itt lett volna a vége... Eredetileg úgy terveztem, hogy cikkcakkosan vágnám ki a virágok mentén, de anyu szerint kifeslett volna az anyag. Így át kellett tervezni az egészet, és még 8 virágot hímezhetek rá... De sebaj. Egyszer csak kész lesz:) Végülis egy virágot két nap alatt kihímeztem és kontúroztam, de mostanában nincs annyi időm, hogy egyszerre sokat hímezzek.


Helló február!


Végre vége ennek az utálatos, hosszú hónapnak. Remélem ezzel letudtam az év legdepisebb időszakát és ennél már csak jobb lesz. Mivel jó két hétre otthon hagytam a fonalaimat, a januári hímzős terveimből nem sok minden valósult meg, de legalább befejeztem a Bistro kontúrját és franciacsomóit, aminek nagyon örülök. Már kivasalva várja azt, hogy elvigyük a keretezőhöz. És akkor ennyi, ami sikerült a januári tervekből:) Ma volt a Váratlan utazás utolsó epizódja, valamint az Élet sava és borsa utolsó részét is megnéztem, így a délutáni alvás alatt szabadon garázdálkodhatok mostantól.

Februárban:
- hímzek pár virágot a terítőre
- szeretnék hímezni egy babaköszöntőt a Panninak, amit majd egy emlékdoboz tetejére teszek
- választok egy jó kis varrógépet magamnak - ügyelve arra, hogy ne legyen túl sok funkciója, amit úgysem használok ki, mégis meglegyen minden, ami kell
- folytatom a zónázást és a szortírozást
- legalább egy könyvet befejezek abból a 7-ből, amit egyszerre olvasok
- kipróbálom a kenyérsütőgépet
- elkezdek újra angolozni az 5 perc angol segítségével
- a hónap végére megpróbálok már valamilyen menüterv szerint főzni, és nem idegeskedni a kaja miatt egész nap
- tornázok (Jillian Michaels 30 day shred)

Tornára is fogunk járni Pannival, 6 vasárnapon keresztül, most hétvégén kezdünk. Erre az időre viszont Pozsonyban ragadunk, úgyhogy igazi családi hétvégéket tölthetünk majd el hármasban, és néha a nagyszülőkkel is, ha eljönnek Léváról. Szerintem ez egy jó hónap lesz.
 
christine blogja Blog Design by Ipietoon