Nyár van, nyár!


Végre hozzánk is megérkezett a nyár:) Bár nekem a tavasz, azon belül is a május a kedvencem, azért a nyarat is szeretem. Legfőképpen a színeket, illatokat, hangulatokat... Ahogy tegnap éjjel kerestem képeket a nyári kollázshoz, teljesen elcsábítottak a színek: a narancs, sárga, rózsaszín, piros és ezek árnyalatai. Hirtelen egy tengerparton éreztem magam, csak úgy lengetőztem a függőágyban a pálmafák alatt a fehér homokos tengerparton egy jó kis koktéllal és egy jó könyvvel a kezemben. Mindeközben arra is rájöttem, milyen unalmas és egyszínű a ruhatáram és a lakásunk:) Ezen mindenképpen változtatni kellene... Pl. valami jó kis színes körömlakkal, esetleg minden ujjon más színnel, színes kiegészítőkkel... Bár ez nem egy beauty-blog:) 

Tegnap hazajöttünk Balonyra az anyuhoz, itt is maradunk egész héten a Pannival, úgyis elég volt már a játszóterekből. Délután vettünk neki homokozót, amit gyorsan össze is állítottunk, és jó sok időt eltöltött a homokban. Meg is lepődtem rajta, mert a játszótéren csak beugrik a homokozóba, kezébe vesz valami játékot, eldobja, majd rohan tovább... Csúszdát is szerettünk volna neki venni, de úgy néz ki, túl igényesek vagyunk:)



Nyáron szeretnék:
- sokat lenni a szabadban, legjobb lenne az udvaron, Balonyon vagy Selmecen:)
- sok-sok barackot, dinnyét és kukoricát enni
- végre befejezni Panni szobáját, jó lenne már átszoktatni a saját szobájába (mostanában úgyis egyedül szeret elaludni, sőt már éjjel is visszakéredzkedik a kiságyba), esetleg bilire is rászoktatni
- ajándékot készíteni a selmeci bulira minden rokonnak (az ötlet már megvan és szerintünk nagyon jó:)
- befejezni Panni madárkás képét
- házi jégkrémet és sok-sok limonádét készíteni.

Valerie Pfeiffer - Chorus Line #3

Mióta ilyen jó idő van, itthon már nem is nagyon hímzek. Estére jócskán elfáradok a többórás játszóterezéstől, sétától, így általában csak tévézünk, vagy olvasok. Viszont ha a nagyikhoz megyünk, mindig pakolok valami hímeznivalót magamnak. Mostanában csak a madárkákat hímzem Panninak. Eléggé haladós minta, bár azért nem használ neki a két-három hetes kihagyás:) Hétvégén befejeztem a negyedik madárkát, és már az ötödikbe is beleböktem a tűmet:


Montessori-játékok

Rég nem írtam már, de most már nem is fogom behozni ezt a másfél hónapot, ami "kimaradt az életünkből". Igazság szerint nem volt se kedvem, se energiám írni... Panni még ki sem nyitja a szemét reggel, már kéredzkedik ki... Nagyon nehéz egy-két órát reggel itthon maradni, míg megreggelizünk, meg egy-két dolgot megcsinálok a háztartásban, mert állandóan kimenős ruhát akar magára venni, meg sapkát, cipőt... Nagyvárosi élethez képest elég sokat vagyunk kint, bár azért már kezd unalmassá válni a sok játszótér. De legalább Panni talált magának barátnőket, és én is összeismerkedtem egy-két anyukával. 

Amíg itthon vagyunk reggel illetve este, igyekszem mindig valami játékot kitalálni neki, amivel leköthetem, és még tanulhat is belőle. A kolleganőmtől hallottam először a Montessori-elvről, aminek az a lényege, hogy egyszerű, mindennapi tevékenységekből tanuljon a gyerek, használatban levő tárgyakkal ismerkedjen, játsszon. Először el kell magyarázni és mutatni neki, hogyan játsszon a játékával, majd hagyni kell. Nem kéne javítani, ha koncentrál, hagyni kell. Az első Montessori játékokat a kolleganőmtől kaptam, később én is készítettem neki, és még van jópár ötletem.  De egyelőre hagyom ezekkel játszani, majd később beújítok egy játékkal. A legjobb az egészben az, hogy szinte semmit sem költöttem rájuk, csak a kis halakat és a pompomokat vettem meg egy-egy euróért. Most ezek futnak nálunk:

Ez volt az első játék, a wc gurigákra rá kell helyeznie azt a labdát, ami a pöttyökkel megegyezik. Még az első nap sikerült neki eltalálni a színeket, valamiért idegesítette, ha nem egyeztek a pöttyök a labdával:)


Itt a pompomokat kell beraknia a megfelelő lyukba, ez még nem nagyon megy neki.



Ugyanezt lehet játszani kupakokkal is.


Ez az első saját készítésű játék:) A szívószálakat elvágtam kétfelé, Panni behelyezi őket a lyukba, majd benyomja őket. Mindig tapsol, ha sikerül benyomnia a szívószálat:)  De itt vettem észre, hogy nagyon ideges tud lenni, ha nem sikerül neki benyomni a szívószálakat. Elkezd csapkodni, verekedni...


Ezt ma találtuk ki, a bombonos dobozba kell belepakolnia egyenként a halacskákat. Toffifee-s dobozzal jobb lenne, vehetne valaki, szívesen megenném belőle a csokit, hogy aztán legyen mivel játszania a kicsinek:)


Most éppen legózik, kb. 3 nap után tanulta meg, hogy kell összetapasztani a kockákat. Ügyesedik:))
 
christine blogja Blog Design by Ipietoon