Mostanában

Rég nem írtam Panniról, márpedig ez egy családi blog, úgyhogy mostanában:

- Panni egyre jobban beszél, bár néha csak én értem, mit mond:) Kis kotnyeles lesz, az biztos. Maja a méhecskéből megtanulta, hogy segíccsíg (így csallóköziesen), és használja is, ha valami nem megy neki. Négy szavát szerintem sosem felejtem: gogi - köri, szupi - lufi, ipki - kifli, opko - homok.

- néha-néha jól odacsap nekünk vagy a babáinak egy dádá kíséretében. Ha rákérdezünk, miért tette, ártatlan pofival ránk néz: légy!

- a testrészeit így hívja: hasa, keze, lába, Barney farka.

- Imádja a spagettit, főleg a szójababot, azt az ujjaival halássza ki.

- A bilizés még nem nagyon megy, bár ma reggel besikerült egy kis csuri a bilibe, és a wc-be kakilt. A puki viszont mindig a wc-be megy. Ma a fürdőkádból is kétszer rohantunk a wc-re. Remélem ez már azt jelentki, hogy hamarosan a pisit is megmondja.

- kapott egy plüss Barneyt, ez a mese még mindig menő nála. Az alvómacijával együtt most már Barneyt is cipeli mindenhova.




- a legújabb kedvenc játék a kupak... Anna unokatesómnak gyűjtjük őket. Panni kiválogatja belőle azokat, ami Peti üvegéről való (cola), és ami az ő vizes üvegéről (lucka).



- kicsit félős, ha emberekkel, gyerekekkel találkozik. Mindig bebújik a lábaim közé, vagy a macijával takarja a szemét.

Jó napjaink vannak mostanában. Tegnap a játszótéren találkoztam egy volt kollegámmal, nem is tudtam, hogy gyereke van, azt sem, hogy ezen a részen lakik Pozsonyban. Kislánya két hónappal idősebb Panninál. Azt mondta, meg sem ismertelek, régebben sokkal vékonyabb voltál. Bakker. A lakással is haladunk, már kifizettük az ablakokra az előleget, 2-3 hét múlva jönnek beszerelni. Aztán jöhet a kiskölök szobája:)

Gyerekszoba inspirációk

Hamarosan elkezdjük berendezni Panni szobáját, ami egyelőre nagyjából rakodószobaként működik. Keresgéltem az interneten gyerekszoba-képeket, de az egyik sem tetszett igazán, valahogy nem volt egyik sem az én stílusom. Inkább csak részletek tetszettek meg egy-egy képen, meg is mutatom, mi birizgálta meg a fantáziámat. 

A falak és a bútorok színe
Mostanában valahogy a világoszöld szín jön be, Panninak is rengeteg holmija - babakocsi, hátizsák, stb. zöld színű. Az olyan neutrális, ha egyszer lenne egy kistökös is a családban, nem kéne átfesteni a rózsaszín szobát. Még esetleg a lila jöhetne hozzá. Szeretnék tapétát is. Legjobban ezt a zöld csíkos tapétát tudnám elképzelni, de csak a szoba alsó felében egy hozzá passzoló szegélymintával középen, fehér falakkal a felső részben (valahogy úgy, mint az alsó képen). Bútorokat fehéret vagy világos faszínűt szeretnék.

forrás: modrykonik.sk

forrás: modrykonik.sk

Bútorok
Egyelőre nem szeretném telepakolni bútorral a szobát, de azért elkél a hely a sok rucinak. Ha mindjárt az ajtónál lenne és nem foglalna sok helyet, az lenne az ideális. El tudnám képzelni az első képen levő szekrényt igényesebb ajtókkal, vagy a másodikat a tükör helyett szintén szekrénnyel.

forrás: modrykonik.sk 

forrás: modrykonik.sk

Kiegészítők
Nagyon tetszik ez az ágytakaró és a falvédő:

forrás: modrykonik.sk

És ez a horgolt takaró, és a polcok az ablak mellett:

forrás: pinterest.com

Ez a rajztábla:

forrás: pinterest.com

Ikeás polcokból tárolók és ülőhelyek:

forrás: pinterest.com

Mostani kedvencek #1

Mostanában sok új blogot fedeztem fel, amik gyorsan a szívemhez nőttek, és gyakran rájuk kattintok, van-e már új bejegyzés. Gondoltam, megosztom most itt is, hátha valamelyik megtetszik valakinek:) Eléggé tükrözi a mostani érdeklődési köreimet, hisz a legtöbb gyerekes blog, de ezekben nagyon sok recept, kreatív ötlet is található. A linkek a képre kattintva érhetőek el.

Csöppkeblog


Rengeteg kreatív ötlet, recept, tippek, hogy foglalkozzunk a gyerekekkel.

Családanyu


Ötletek pocaklakós és kisgyermekes anyukáknak. Sok összegyűjtött ötlet, praktikus tanácsok a gyereknevelésben.

Mothering


A "gyerekes" blogok közül ez a kedvencem. Ez egy szlovák blog, a blogíró kisfia egy hónappal fiatalabb a Panninál, tehát szinte mindig olyan dolgokról ír, ami engem is foglalkoztat. Legutoljára épp a bilire való szoktatásról. Hogy mennyien olvassák nálunk a blogot, abból is látszik, hogy amikor a tréningbugyiról írt, hirtelen Pozsony összes gyerekcuccos üzletében elfogyott ez a fajta bugyi. Én csak tudom, én is rákérdeztem pár helyen:) A tanításban szintén a Montessori-elvet használja, ami nekem nagyon tetszik, én is próbálkoztam már vele.

Recepty pre deti


Ha már a gyerekeknél tartunk, ez egy nagyon jó oldal inspirációnak arra, mit főzzek Panninak. Bár általában azt eszi, amit mi, azért vannak ételek, amiket kategorikusan elutasít, ilyenkor jól jön egy kis segítség.

Bonviváni


Egy szlovák receptes blog, ismert receptekkel, gyönyörű képekkel és fázisfotókkal. Nyami.

Egyelőre ennyit mutatok meg, majd később még jön több is, ha esetleg tágul az érdeklődési köröm:)

Old World Holiday Ornament #3

Ezen a héten Balonyon voltunk/vagyunk, így már előre tudtam, hogy többet fogok hímezni, mint otthon. De hogy majdnem el is készülök az aktuális szösszenettel, azt nem. A kreatív keddet szokás szerint megtartottam. Akkor elkészült a kép 2/3-a:


Csütörtök este eredetileg pinterestezni és blogolni szerettem volna, de akkora vihar kerekedett, hogy a nehéz faasztalt is feldöntötte a teraszon, és valószínűleg egy villám az internetes dobozt is kiégette a tetőn, így maradt a hímzés vagy olvasás. Bár beíratkoztam a balonyi könyvtárba (meglepő módon egy csomó új könyvük is van) és A ragyogást akartam olvasni, gondoltam, amíg a Dr. Csont megy, hímzek egy kicsit, addig úgysem tudok a könyvre figyelni. Aztán még két sorozatot végignéztem, úgy belejöttem a hímzésbe:) Fél egy körül a kép majdnem elkészült.


Sajnos elfogyott egy fonalam, bár már csak kb. 20 x lett volna hátra, így se befejezni, se kontúrozni nem tudom. Győrbe vagy Lévára viszont csak a hónap vége felé jutunk el... Bár Pozsonyban is tudnék venni, de az üzlet nagyon nincs útban nekünk. Addigis van még mit csinálnom. Még egy-két x szélességében körbe kéne hímeznem a keretet, hogy jó legyen a méret a sütikiszúrós dobozra, és szerintem a kontúrt is elkezdem. Gondolom még a madárkákat is kikontúrozom addigra, mielőtt belefognék egy nagyobb képbe.
 
christine blogja Blog Design by Ipietoon