NKK 2. hét

Hihetetlen, hogy már csütörtök van! Persze észben tartom, hogy már a második hete megy a karácsonyi készülődésnek, és csinálgatom is lassanként, de valahogy elfelejtettem írni róla.

Az első hét, khmmm, "szorgalmasan" telt el. Már ami a fejben ötletelést illeti:) Rengeteg ötlet kavarog a fejemben, csak sajnos nem írom le őket, és néha elvesznek az éterben... A tervezőm előlapját tegnap sikerült befejeznem. Majdnem ilyenre is terveztem:) A Lidlben összehörcsögölt kreatív papírokat és ragacsos betűket használtam fel hozzá. 



Egyelőre Panni adventi naptárához nyomtattam ki a tervezőlapot (mindjárt kétszer, mert ide a blogra is tervezek valamit). A fejlesztős játékokhoz már rengeteg mindent találtam pinteresten, jó lenne be is írkálni őket, nehogy elfelejtsek valamit. Megjött a naptárhoz a csizmás anyag is múlt héten, hamarosan az összevarrására is sort kerítek.

Szeretnék pár pici kreatív ajándékot is készíteni olyanoknak, akikkel egyébként nem ajándékozzuk egymást, de nagyon sok mindent köszönhetek nekik, plusz még a molykarácsonyos húzottamnak és az első igazi megrendelőmnek is (erről majd később). Már mindenkinek megvan, milyen ajándékot gondoltam, a héten még megnézem, mindenhez van-e alapanyag. Szerintem van:) 

Eszembe jutott még pár karácsonyi ajándék - szintén egyelőre a fejemben, felírni!!!

Ami a takarítást illeti... Csinálgattam én lassanként az előszobát... Elpakoltam a használaton kívüli kabátokat, cipőket, ki is mostam mindent. Lefényképeztem pár dolgot, amit fel szeretnék tenni bazárba, csak az előszobában foglalták a helyet. Bizony, egyelőre csak a fényképezésig jutottam, pedig lehet lenne belőlük pénz a karácsonyi ajándékokhoz:) Rendbe raktam az ajándéktáskákat és csomagolópapírokat, és rájöttem, hogy ebben az évben (és lehet még jövőre sem) kell ezeket vennem, mert jócskán el vagyunk belőlük látva. Aztán itt vége... Nem is a lelkesedés fogyott el, hanem a régi fittségemet és szorgalmamat várom vissza, amik soha sem voltak... Ok, végülis csak akkor tudok ezzel foglalkozni, amikor Panni már alszik este, de kinek van kedve egy hosszú nap után még takarítani, pakolgatni... meg ugye a macis kép is ott van még. A heti takarítanivalónak, a nappalinak még neki sem álltam, de van még hátra 8 hét, ugyebár:)

A heti feladatok a következőek:


  1. nappali rendberakása
  2. megtervezni az adventi naptárat, ajándékötleteket gyűjteni
  3. megtervezni a dekorációt, átnézni, mi van eltéve, mi ment tönkre 
  4. haladni a múlt heti feladatokkal:)

Dédi almáspitéje

Panni szeret mostanában a konyhában sündörögni és a háztartásban segítkezni. Tegnap nagyon fújt a szél, így egész nap a lakásban voltunk, de egyáltalán nem unatkoztunk. Szegény mosógép is túlórázott, öt adagot mostunk. Panni ebben is részt vett, ő rakta ki és be a ruhákat, öntötte a folyékony mosószert és öblítőt, és azt is tudja, melyikkel kell bekapcsolni a gépet. Délután csajos nap volt, arra is sütöttünk valamit. Mivel rengeteg bio almát kaptunk, így elkértem mama almáspite receptjét. Panni szerint jó móka sütögetni, lelkesen gyúrta a tésztát, egyáltalán nem zavarta, hogy piszkos lett a keze (annál jobban élvezte), sodorta a pitét, szórta a fahéjat és szurkálta villával a tetejét. Igaz, kicsit tovább tartott az elkészítése és a bordel eltakarítása, mint máskor, de jót mulattunk. Na meg persze az almáspitéből sem evett egy darabot sem, de azt már megszoktam... Nem egy édesszájú gyerek.



Íme a recept: 
A tésztához összemorzsolunk 1/2 kg lisztet, 4 egész tojást, 10 dkg porcukrot, 1 sütőport, egy csomag vaníliás cukrot, pár csipet sót, és egy margarint. A tésztát kétfelé vesszük, az egyiket kisodorjuk a tepsi méretére. Erre reszelt almát szórunk (minél több, annál jobb), aminek a levét előtte kinyomkodtuk. Az almát megszórjuk fahéjas cukorral és instant kakaóval, majd rátesszük a tészta másik felét. Ezt megkenjük olajjal, és megszurkáljuk egy kicsit villával. 180 °C-os sütőben kb 30-35 percig sütöttük.

Adventra készülődve...

Mindig is úgy terveztem, ha nekem egyszer lesznek gyerekeim, akkor csinos adventi naptárral fogjuk várni az év legszebb ünnepét. A pinterestet elárasztják a jobbnál jobb naptárak, választani is alig lehet. Erre az évre még jegelni akartam a témát, mert így a harmadik trimeszterben (plusz a macis képpel a nyakamon) nem igazán győztem volna elkészíteni decemberig, max. ha mindjárt karácsony után elkezdem:) Akkor jött szembe facebookon az egyik lány ajánlata (szlovák csajszi, nagyon jó dolgokat készít filcből), aki ezeket az anyagokat ajánlotta. Rögtön le is csaptam rá... 24 darab 18 cm-es csizmácska van az anyagon, amiket egyszerűen csak kivágunk, összevarrjuk egy másik anyaggal, teletömjük minden jóval, és már kész is:) Még az instrukciók is rajta vannak az anyagon. Én a nappali és előszoba közti ajtófélfára szeretném majd feltenni őket (ajtónk nincs). Terveim szerint kerül majd a csizmába minden napra egy karácsonyi vagy téli mese vagy vers (rajzzal persze), amit majd este az altatáskor elolvashatunk, valamint egy kreatív feladat is (Panni nagyon szereti a foglalkoztatókönyveket, bár egyelőre nem úgy végzi a feladatokat, ahogy kéne, de az is valami, ha a saját feje szerint megy, nemde?:)

Persze egyelőre csak egy anyagot rendeltem, a másik kettő Hajnié, hát mit mondjak, nem volt nehéz rászedni:) Miénk a szürke-piros csizma, Hajnié a másik kettő. Remélem, jövőre is lesznek még ilyen anyagok, Kispetinek zöldet szeretnék majd. Egyébként ebayen is meg lehet rendelni, talán Christmas panel címszó alatt találtam meg. 12 Eurót fizettem egy anyagért, ebayről sem sokkal olcsóbb...




A row of love #2.4

Magamhoz képest jóval idő előtt kész lettem az utolsó macival is. Tegnap már tapétázni is elkezdtem, és mivel sok a fél x, elég jól haladtam. Szeretném már a héten befejezni, jó lenne most már egy kicsit mással is foglalkozni. Eddig nem szerettem a Columbo sorozatot, de mostanában olyan jó hímzés közben hallgatni, főleg, hogy még idegeskedni sem kell, ki a gyilkos, mert mindjárt azzal kezdődik minden rész:) Még az időpont is tökéletes, 11-től éjjel egyig... Jó ideje úgysem tudok már korábban elaludni, Kispeti is éjjel egy és két óra között a legaktívabb, és az én agyam is akkor pörög a legjobban.



Valahogy úgy vagyok a megrendelésre készített képekkel, mint a vizsgaidőszakkal, alig várom, hogy már vége legyen, és mindenfélét betervezek, mit fogok csinálni, ha egyszer túl leszek rajta... Hímezni egy ideig nem fogok, úgy érzem:) Van pár "új" filmünk, amit szeretnék már végre megnézni, és a karácsonyozással is haladni kéne, két hete pedig nem is olvastam könyvet:( Azért az már nagyon hiányzik.

Határidőnapló és karácsonyi tervező

Kapóra jött, hogy a Lidl-ben épp karácsonyi kreatív dolgokat árultak, így be is táraztam magamnak a karácsonyi tervezőhöz. Sikerült vennem dekoratív papírokat és karácsonyi témájú ragacsokat, amiből egyébként szuper 3D-s képeslapokat lehet készíteni. Még kedden egy papírüzletben vettem gyűrűs mappát, amihez végre nem kell lyukasztót vennem, mert ez csak kétlyukú, nem négy, mint a réges-régi fekete mappám. Na és persze ezek a színes vékony filcek a kedvenceim már régóta. Most már befejezem a vásárolgatást, ami megtetszik, azt elrakom a kívánságlistámra, és ajándékba kaphatom, még könyvet sem veszek, pedig már be voltam indulva szombatra:)


tetszik a felirat is, Start every day with a smile:)

ezt a lapot fogom felhasználni elválasztónak a karácsonyi tervezőhöz



Azért Panni is kapott valamit, ezzel el leszünk karácsonyig, egyébként nagyon jól megy neki, szinte minden mozaikot a helyére rakott (csak gondolom annyira kellett koncentrálnia, hogy 8 db mozaik után inkább elment gyurmázni).


Nagy Karácsonyi Készülődés 2015


Korai? Talán. De az üzletek is el vannak már árasztva karácsonyi díszekkel, dekorációkkal, akkor miért ne kezdhetnék én is készülni már a kedvenc ünnepemre? Jól jön az is, hogy még a picur megérkezése előtt lassanként rendbeteszem a lakást, hisz a karácsonyi készülődés egy része a rendrakásról, lomtalanításról szól, valamint a stresszmentes készülődésről, tervezésről, vásárlásról.

Eddig minden évben rohanás volt a karácsony, hisz azért mindenki szerette volna, ha együtt karácsonyozna a család: anyu, Peti szülei, keresztszülei, dédiék. De persze az ünnep csak három napos, így valaki mindig kimaradt... Itthon pedig még a karácsonyfa díszítésére sem maradt idő. Ebben az évben szeretnék végre valamilyen rendszert vinni a dologba, valamint számunkra is kialakítani a saját karácsonyi szokásainkat, úgy, hogy azért mégis mindenkivel együtt legyünk. Megkértem ezért Peti szüleit, hogy a Szentestét idén töltsék velünk, és ha sógoromék is átjönnének legalább vacsorára vagy ajándékozásra, annak nagyon-nagyon örülnénk. Anyut is felhoznánk Pozsonyba, így ő sem maradna ki:) A másik két ünnepen pedig mehetnénk a szokásos családlátogatóba.

Vártam már nagyon a Rendteremtő blog Nagy Karácsonyi Készülődés sorozatát. Ez egy 10 hetes program, amikor szépen sorban kitakarítjuk az egész lakást, eltervezünk mindent. Fontos, hogy listákat írunk:), főleg az első hetekben. Lehet pipálni ezerrel. Az első hét október 19-től 25-éig tart, témája pedig a Tervezés és listaírás. Lássuk, mi lesz a feladatom ezen a héten.


  1. Elkészíteni a karácsonyi tervezős mappát - én a határidőnaplómba szeretnék egy fejezetet nyitni ennek a témának (persze még a határidőnaplóm sincs kész:). Épp csütörtöktől lesznek a LIDL-ben karácsonyi, téli témájú dekorációs papírok, ragacsok, ezeket fogom felhasználni hozzá. A Rendteremtő blogon vannak letölthető és nyomtatható listák, de én valószínűleg kézzel csinálom majd, mert nincs festék a nyomtatónkban (és amúgy is A5-ös méretű lesz a naplóm).
  2. Összeírni, kinek küldünk karácsonyi lapot
  3. Ajándéklistát készíteni - már vannak terveim, ki mit kap, de még nincs összeírva, és szerintem a felét már el is felejtettem. Valamint vannak dolgok, amiket e-bayen szeretnék rendelni, és azt időben kéne. Jó lenne, ha az ajándéklistával még október végéig végeznék.
  4. Összeállítani az ünnepi menüt, bevásárlólistát készíteni - nekem csak 24-ére kell menüt írnom, és abból is valószínűleg csak egy részét kell elkészítenem, így könnyű a dolgom:) Meg sütiket szeretnék sütni
  5. Egyéb listákat készíteni - hogy semmit se felejtsek el karácsonyig. Pl. szeretném összeszedni az össze-vissza található karácsonyi zenéket, és egy albumot készíteni belőle, kell venni karácsonyi terítőt, legalább 2 összecsukható széket, és ilyesmi...
  6. Előszoba lomtalanítása és takarítása - van két nagy szekrényünk, ami mindent elnyel (és fogalmam sincs, mi mindent...), és egy polcos szekrényünk.
Szeretném, ha végre az életben végigcsinálnék valamit, úgyhogy itt is dokumentálni fogom, hogy haladok majd. Készülődésre fel!

Hello Kitty-s sapka

Elkészültem Panni sapijával. Végül lehetett volna tényleg azzal az egy sor szaporítással kevesebb, amit háromszor lefejtettem, majd újrahorgoltam, mert így egy picit nagy lett, de legalább még egy-két évig hordhatja, ha tetszeni fog neki. A mintát, mint már írtam, a Pinteresten találtam, pontosabban itt. Szerintem nem ez volt az utolsó sapkahorgolási kísérletem, mert bár nem lett tökéletes, így is rengeteget tanultam belőle, és úgy érzem, van még hova fejlődnöm:)





Még két dolog jutott eszembe, aztán ígérem, befejezem ezt az amatőr létemre okoskodást... Ha jól értelmeztem a mintát, az egész sapkát körbe kellett volna horgolnom még egy sor fehér rövidpálcával, mielőtt a piros színnel körbehorgolom. Én ezt nem tettem meg, mert már így is kicsit nagynak tűnt a sapi. Viszont van benne logika, mert ha fehérrel körbehorgoltam volna, akkor a piros (főleg a füleknél) sokkal egyenletesebb lenne. A másik pedig, hogy a füleket nem kellett volna pontosan ugyanannyi pálcányira horgolni mindkét oldalon, mert így túlságosan előre kerültek. De a következő sapkánál jobban figyelek majd ezekre a dolgokra (is).

Talán három nap telt el a sapka befejezése és a szemek, orr és fülek horgolása között, és máris elfelejtettem, hogyan is kell az egyes pálcákat horgolni. A legjobb segítséget ezen az oldalon kaptam, képekkel, angol-amerikai megfelelőkkel együtt. Hogy ne kelljen majd mindig az interneten kutakodnom utána, később kinyomtatom és laminálom majd.

Így tanultam meg sapkát horgolni másfél hét alatt

Avagy ha akar az ember, akkor bármi sikerülhet:) Soha nem adtam hitelt annak az embernek a szavának, aki ilyesmit mondott, pláne egy gyerek mellett, de múlt héten beláttam, hogy lehet benne valami igazság. Főleg, ha az ember a gyerekének szeretne örömöt okozni. Panni ugyanis Pinteresten meglátott egy Hello Kittys sapkát, aztán egyfolytában azzal nyaggatott, hogy neki pedig olyan kell. És én nem ellenkeztem túlságosan. Még akkor meg is vettük a fonalakat és a horgolótűt, majd múlt héten hétfőn nekiálltam.

Nem mondom, hogy tökéletes az eredmény (meg amúgy még kész sincs), de elsőre szerintem nagyon jó lett. Napközben általában sosem kézimunkázom, kivétel a tegnap délután volt, amikor igyekeztem befejezni a sapkát, míg Panni elalszik, hogy a fejére méretezhessem a hosszát. De így is 2 óra alatt horgoltam meg egy sort, szóval semmit nem vettem el a játékidőből.

Azt tudni kell rólam, hogy már mama is feladta egyszer a tanításomat horgolásból, valahogy antitalent voltam (vagy nem érdekelt annyira a horgolás). Azután az első és utolsó horgolmányom 2011-ben egy bagoly volt (ajándék Tündének), az elég jól sikerült. Azóta sem horgoltam semmit:) De most belevetettem magam a munkába. A tanulási folyamatom ebből állt:

  • Egy hasonló sapi mintája alapján kezdtem horgolni (miért is nem az eredeti szerint???), az persze nem ad meg semmilyen alap információt egy kezdő sapikészítőnek... Először két szállal kezdtem horgolni, mert csak vékony fonalat sikerült vennem az üzletben. De annyira kellett koncentrálnom, hogy mindig mindkét fonalba belebökjem a horgolótűt, hogy pár sor után hihetetlenül fájni kezdett a fejem. Az első próbálkozásnál rövidpálcákkal dolgoztam, gondoltam azzal nem kell olyan sok kört készítenem:) de külalakra nem lett a legvonzóbb. Ezután depiztem egy kicsit Petinek, de másnap este újra belekezdtem.
  • Ezután néztem egy kis sapka know-how-ot, Pinteresten és a wiki how-on, valamint a Horgolj sapkát! című blogon tanultam meg végül, mitől is lesz egy horgolmány sapka alakú. Addig kell szaporítani, amíg el nem érjük a kívánt fejkerületet, majd ugyanazzal a szemszámmal horgolni addig, amíg el nem érjük a sapka kívánt hosszát. Szaporítani elég egyébként egy sorral kevesebbet, mint a fejkerület, mert a következő sorban még nem fog "pöndörödni" a sapi. Talán én is befejezhettem volna egy sorral hamarabb, egy picit mintha nagy lenne a sapka. De legalább nem kell jövő tavasszal újat horgolnom. Szóval lefejtettem az előző nap munkáját és újra kezdtem. Jobban nézett ki már, de még mindig nem tetszett az, hogy körben kellett horgolni, így a sor vége mindig magasabban volt, mint az eleje. Féltem attól, hogy hülyén fog kinézni, ha már kész lesz a sapi.
  • Harmadnap elmentünk venni egy vastagabb fonalat:) Az egész eddigi művet lefejtettem, és újra kezdtem. Meglepően könnyebb volt egyetlen fonallal dolgozni... Most már a sapka saját mintájával dolgoztam, félpálcákat készítettem, és bár több sort kellett így horgolnom, már sokkal jobban tetszett. Ez a minta szépen be is fejezte a sorokat, a következőket pedig láncszemekkel indította, így én is nyugodtabb lettem. Este 11-kor azonban az egész munkát újra lefejtettem:)...


  • ... mivel eddig mindig csak a láncszem hátsó részébe hurkoltam, hisz a gugli is úgy mutatta, de kipróbáltam úgy is egy darabon, hogy az egész láncszembe hurkolok, és láss csodát, a dolog kezdett hasonlítani arra, amit az eredeti képen láttam. Így tehát eljutottam arra a pontra, amikor már nem volt más dolgom, csak időben befejezni a szaporítást és elérni a sapka hosszát. Most már elégedett voltam.


Tudom, vannak páran, akik nem értik (és nem is érdekli őket) az eddig leírtakat, ezt inkább magamnak írtam, hogy legközelebb ne kelljen többször lefejtenem a munkát.

Most már csak körbe kell horgolnom a sapi szélét, készítek két fület, szemeket, orrot és egy csatot, és kész is lesz. Remélem, ez már nem fog sokáig tartani, mert péntekre ígértem a Panninak, meg aztán jól jönne már egy szimpla netezős vagy filmnézős este... Egyébként az a jó ezzel a mintával, hogy a segítségével bármilyen, az interneten keringő gyereksapkát (baglyos, Minnies, minyonos, stbstb.) el tudok készíteni. 




Tescoma újdonságok 2015/10

Nekem tulajdonképpen nagyon egyszerű lenne ajándékot venni, ha olyankor kérdeznének rá, mit szeretnék, amikor ilyen szép listába szedtem magamban a dolgokat, mint most. Nekem ugyanis rengeteg minden tetszik... 3 csoportba tudnám osztani a kívánságaimat: 1. könyvek, 2. kreatív cuccok, 3. konyhai kütyük. Tegnap kerestem a Tescoma oldalán egy üvegdobozomat, hogy mennyiért is vettem, akkor néztem meg az októberi újdonságaikat. Nem kellett volna. Párom gondolom most fogja a fejét, mert ezek épp azok a dolgok, amik teljesen fölöslegesek, de nagyon cukik:) Én magamnak nem is venném meg őket (pár éve úgyis szinte csak kreatív cuccokat veszek magamnak, mindig a Panninak vásárolok, és most már Petikének is), de jól esne egy ilyesfajta kis kedvesség pl. karácsonyi ajándékként... Lássuk, mi is tetszett meg az októberi újdonságaik közül (egyébként ebay-en szerintem ezeknek az áraknak a töredékéért lehet ezeket beszerezni...)

1. Cake pops-forma - aranyosak ezek a nyalóka formájú édességek, főleg gyerekzsúrokra ideálisak lennének (jön Panni 3. szülinapja:)), nem mellesleg Panni biztos kivenné a részét a díszítésből. A neten forgó receptek száma pedig végtelen... 15,90 Euroért vesztegelik.


2. 3D-s ételformázó - nálunk a suliban és az éttermekben mindig ciciformájú rizst tálaltak, sokkal jobban tetszik, mint amikor csak úgy sebtiben rávágunk valamennyi rizst a tányérra... A rizottó is mindig szép nagy félgömb alakban állt a tányéron. 11,30 Euro (gondolom) egy darab, három formából lehet választani.


3. Sütikosárka-formázó - mindigis ki akartam próbálni ezeket a kosárkákat valamilyen töltelékkel és sok-sok gyümölccsel. Ára 6,80 Euro



4. Sütikiszúró pecséttel - na ez az a részleg, amivel engem meg lehet venni kilóra. És még nem jutottunk a linzerekig... Kiszúró is, és még ráadásul pecsételő is, amivel a díszítést is meg lehet ilyen analfabétáknak könnyíteni, amilyen én vagyok... Ez kell:) A 4 db karácsonyi dísz ára 8,60 Euro, a 2 db mézeskalácsemberke pedig 6,30-ba kerül.



5. Porcukorszóró - ilyenem egyébként van, sima szlovák gyártmány, de túl nagy, és szerintem már rég megromolhatott benne a cukor (bár nem érzem rajta), 3-4 éve biztos használom... Gondolom ez itt kisebb lehet, bár nem írják. 6,80 Euroba kerül.



6. Tésztavágó - így neveztem el én szép magyarosan. Esküszöm, ha kapok ilyet, fogok pirogokat meg ilyesmiket sütni-főzni:) Mondom én, ez itt kérem a felesleges cukiság kategória (és egyébként pár dolgot inkább meg sem mutatok, ami tetszik, a szemforgatások elkerülése végett). Ára 4,50 Euro, 4 különböző fejjel.



7. Linzerkiszúró - na és megérkeztünk. Ez kell. Mindkettő. A klasszikus és a gyerekes is. Mert a linzer jó. Mert linzert sütni jó. Mert gyerekkel linzert sütni jó. Mert férjjel linzert lekvároztatni jó. Mert karácsonyra linzert sütni kell. És csak 5,40-be kerül mindkét szett, azt hiszem, nem várom meg a karácsonyi ajándékbontást vele:)


Eredetileg még a szeptemberi újdonságokból is akartam ide válogatni, de meg sem mertem nézni őket (de igen, megnéztem... ach...) Úgy érzem, ez egy új rovat kezdete itt a blogon.

A row of love #2.3

Elég hamar elkészültem ezzel a macival, de ehhez kellett az is, hogy keddtől az anyunál nyaraltunk, és szinte minden este fél egy, egyig hímeztünk, ráadásul ez végülis csak egy fél maci:) Ma-holnap még egyedül vagyok, mert holnap megyek a terheléses cukorvizsgálatra, így igyekeztem gyorsan befejezni.




Most egy kicsit félreteszem a macikat... Pannit kész öngyilkosság volt a Pinterest közelébe engedni... Itthon be sem kapcsolom a számítógépet napközben, anyunál viszont ezen nézett mesét, és egy nyugis pillanatban rákattintottam a Pinterestre. Panni mindjárt ott ült az ölemben, és elkezdte, hogy neki ez is kell, az is kell, amaz is kell, de mostjogton! Péntek délutántól egy Hello Kittys sapkával nyaggat, mondanom sem kell, hogy szombaton Győrben már vettem is hozzá fonalat és horgolótűt... Nagy kihívás lesz, még életemben nem horgoltam sapkát. De valahol el kell kezdeni. Ráadásul Panni nem felejt, napi húszszor szóba hozza a sapit...

Helló október!



Egy újabb őszi hónap, remélem ezentúl már őszi időjárásban is lesz részünk:) Nagyon szeretem az esőt, és Panni is kapott új gumicsizmát, jó lenne már kipróbálni. Ebben a hónapban szülinapozni fogunk, szombaton párom szülinapja lesz, 8-án pedig Panni keresztapjáé, így Anita meghívott minket egy kis vasárnapi ebédre. Októberben van a lévai vásár is, amit minden évben nagyon várok, szuper ott a hangulat, és itt jöttünk össze Petivel is, immár 11 évvel ezelőtt. Kedden vár rám a terheléses cukorvizsgálat és EKG, a hónap végén még egy kontrollvizsgálat, de ezen kívül ketteske szempontjából nyugis lesz ez a hónap. Ezek az októberi terveim:

  • kihímezni Papamacit (a fele már készen van)
  • befejezni Ábel ajándékát (kb. 2%-nál tartok:) és elmenni hozzájuk látogatóba, amint lehetséges
  • kis virágokat horgolni Peti unokatestvérének, aki Tilda babákat készít
  • végre elkészíteni a határidőnaplómat, egy csomó tervem (és alapanyagom) van már hozzá. Olyat szeretnék készíteni, amiben sokat pipálhatok, mert azt imádom
  • Panni kapott a nagyszüleitől egy tököt, úgyhogy ebben az évben kipróbáljuk a tökfaragást is
  • almás pitét, vagy valamilyen almás sütit sütni
  • naplóírás az új 5 éves naplómba
  • többet olvasni (szeptemberben egy könyvet olvastam csak el), új íróval megismerkedni, Jodi Picoult könyveire vagyok nagyon kíváncsi
  • egy kicsit németezni is kéne
  • és elkezdeni újra zónázni. Panni mostanában szeret takarítani, ki kéne használni, amíg lehet, és végre valami rendszert hozni a takarításba, míg ketteske megérkezik
Ennyi lenne, remélem a hónap végén sok mindent elvégzettnek mondhatok, és itt a blogon is "jelenteni" fogok. Szép októbert mindenkinek!
 
christine blogja Blog Design by Ipietoon