Fíha Tralala #4

Lassan, de biztosan haladok Fíhával. Újra horgoltam a fejét úgy, hogy körben horgoltam, nem fejeztem be a sorokat, így nem lett az a csúnya vonal a feje közepén. Elkészültek vele együtt a kezek is. Később majd össze kell horgolni a nadrágjával és a pulcsi aljával, majd jön a két legnehezebb rész, az arca és a kézfejek... De egyelőre nagyon tetszenek ezek a kis kihívások:)




Most viszont félre kell tennem egy kicsit, két barátomnak készítek egy-egy cuki patkányos könyvjelzőt.

Fíha Tralala #3

Egy újabb résszel lettem kész múlt hétvégén, meghorgoltam mindkét lábat, és még egy kis nadrág is összejött a pulcsi egy részével. Örülök neki, mert szép szimmetrikus lett, csak a sorvégek látszódnak meg nagyon... Valószínűleg ezért is írják, hogy az amigurumikat, a játékokat körben kell horgolni. Ugye az első horgolmányom ez a sapka volt Panninak, aminek a hátulján szép átlósan átmegy egy kis csík, ún. varrás. Később olvastam csak utána, hogy van egy olyan módszer, amivel ez a "varrat" nem átlós, hanem egyenes lesz, ezt akartam most kipróbálni. Azzal viszont nem számoltam, hogy a sorok ígyis, úgyis kicsit ferdén mennek mindig, így a "varrat" szépen előrecsúszott a láb oldalára, és egy kicsit az elejére is. (Tulajdonképpen azért akartam mindig befejezni a sort, nem körben horgolni, mert a színváltások a körben horgolásnál elég csúnyák, de mint nemrég megtudtam, erre is létezik megoldás:) De sebaj, mert a nagyját úgyis eltakarja majd a nadrágja:) A pulcsi egy részét aztán már körben horgoltam, meglátjuk, hogy fog majd kinézni a színváltásoknál.

Pannitól megkérdeztem, milyen a Fíha: Hát, nem ronda:)) a gyermeki őszinteség utánozhatatlan...


Mindkét lábán látszik, ahol végigmegy a "varrás"...

Az utolsó pár sorban már körben horgoltam

Fíha Tralala #2

Végre kész vagyok az egyik lábbal, pöttyöszoknistul, cipőstül, mindenestül:) Lássuk csak, hányszor is bontottam:


  1. Az első cipőnél rossz helyen volt a sarka, sehogysem akart kiformálódni, fejtés
  2. Másodszor már rájöttem, hova kell a sarkat horgolni (valahogy két pálcával arrébb volt a sorom vége, mint az eredeti mintában - azt hiszem, ez a másik cipőnél sem lesz másképp. Eljutottam a  pöttyös zokniig, rendkívül nehezen ment. Viszont túl lazán horgoltam, mert az első pontnál azt hittem, csak az a hiba... teljes fejtés
  3. Harmadszor a zoknin a pöttyök nem tetszettek, hogy egymás felett voltak, nem ferdén, zokni fejtés
Innen aztán már ment minden, mint a karikacsapás. Viszont valahol kicsit elszámoltam a pöttyöket, nem túl szimmetrikus, de amikor azt mondtam, le kéne fejteni, Peti kicsit ferdén nézett rám (ok, lehülyézett...)

Mindegy, Panninak tetszik:)



Helló augusztus!


Július ahhoz képest, hogy nem volt semmilyen programunk, elég gyorsan eltelt. És már csak egy hónap a nyárból, egy hónap az ovikezdésig...

A hónap elején túlléptem a komfortzónámon, majd ugyanazon a hétvégén majdnem még egyszer felmentünk a magasba, csak a felvonók kora és kinézete tartott vissza minket. Egy hetet voltunk a gyerekekkel Balonyon is, nagyon jól éreztük magunkat, sokat voltunk kint a levegőn, Panni 3 napig egyfolytában az unokatestvérével játszott. Nagy dolog ez tőle, nem igazán szeret gyerekekkel együtt lenni, csak két gyerekkel van el, Léna unokatestvérével, aki 5 éves, és Fannival, aki 10 lesz. Őt imádja:) Mióta visszajöttünk Pozsonyba, életünk következő fejezetét tervezzük, és ez nagyon jó... Petike is fél éves lett, most már szépen ül, interaktívabb, és egyáltalán nem pihenünk...

Közben beszippantott a horgolás, a hímzőtűk messzire elpakolva, de remélem valamikor visszatérek még ehhez a hobbimhoz. Végre sikerült befejeznem az angyalkát, ami olyan lett, amit nem szégyellek magam előtt sem. Most pedig Fíhával küszködöm, és bár minden részletet többszöri nekifutásra készítek el - mígnem képességeimhez mérten tökéletes nem lesz - még élvezem. Csak nem nagyon haladok vele:)

Végre a szelektálást is elkezdtem a konyhában. Jó érzés most már igazán csinálni is valamit, nem csak ülni és bambulni esténként. Valahogy még a kedvem is jobb attól, ahogy csökken a felesleges dolgok száma, és átláthatóvá válnak a dolgaink. Bár ebben a tempóban évekig fog tartani, míg mindent lomtalanítok, de ez nem tántorít el. Tegnaptól Pannit is bevontam a lomtalanításba a szobájában, mert az az a helyiség, ahol leginkább eluralkodott a káosz. Tegnap egy táska régi játékot tettünk el, ma pedig cipőket válogattunk, a kinőtt cipellők pedig elpakolva várják, hogy visszakerüljenek az eredeti tulajdonosukhoz. Több doboz kinőtt ruci is hétvégén padlásra, illetve a tulajdonosához kerül.

Könyvek

Még a hónap első napjaiban kiolvastam végre a Halálkúrát, az Útvesztő trilógia befejező kötetét. Kicsit mazochistának érzem magam, mert a második rész eleje óta halvány lila sejtelmem sincs, mégis miért veszem kezembe újra meg újra. Három rész után sem tudom pontosan, mire volt jó az egész Útvesztő, a Próbák és a Változók. Talán az előzményekből kiderül, mert vagyok olyan hülye, hogy azt is elolvasom. Egyébként tud valamit az író, az első 300 oldalt végigszenvedtem, se füle, se farka az egész, aztán az utolsó 100 oldalon annyi minden történt, hogy csak úgy kapkodtam a fejem. Az egész trilógia amolyan anyukabarát, 3-4 oldalas fejezetek vannak benne. Ha még csak egy rövid elbújásra is van alkalmam a wc-n napközben, akkor is volt egy kis sikerélmény, hogy haladtam a könyvvel:)

Beszerzések
Két új könyvvel lettem gazdagabb, még júniusban vettem a Rakj rendet az életedben című könyvet, két hete pedig Petitől kaptam csak úgy a Kakukkszó második részét, A selyemhernyót. A harmadik rész pár hete jelent csak meg, azt névnapomra kapom majd Peti szüleitől. Szintén névnapomra rendeltem Peti nevében megint egy rakás Jeans fonalat, nagyjából a Fíhához. A Himalaya Dolphin Baby pihepuha fonal ahhoz a macihoz kell, amit Petikének akarok horgolni (Me to you vagy Tatty Teddy). Kicsit sötétebb fonalat szerettem volna, lehet, hogy ezt inkább sapinak fogom felhasználni, és később veszek sötétebbet. Rendeltem még zöld biztonsági szemeket Majához és Vilihez, valamint olyan "csavarokat", amiket a játékok végtagjaiba lehet tenni, ezzel lehet majd mozgatni őket. Legalább nem kell összevarrni:) Jajjj, és még nyertünk egy hatalmas Coccolino macit is a LIDL-ben:)






És hogy mi volt jó júliusban?
  • hogy leküzdöttem a félelmemet és felmentem az UFO-ba
  • a hatalmas játszótér egy faluban, ami talán az otthonunk lehet majd hamarosan
  • új, színes ágyneműk
  • Petivel beszélgetni a miniatűr kádunkban
  • szakadó eső hangjára elaludni
  • 101-es bakancslistát készíteni
  • hogy Panni 3 napon keresztül nagyon jól elvolt Lénával
  • harmadszor nyerni valamit ebben az évben
  • kétszer hallani a Hallelujah-t egy nap
  • Hainburgban fürdőzni egyet, Kispeti is kipróbálta a nagy vizet
  • ahogy Panni nevetteti Petikét
Augusztus megint egy kicsit lazább lesz. Az első hét gyorsan telik. Jövő hét csütörtökön Peti nagyapival és körivel hokira megy, így Peti anyukája nálunk lesz. Jól is jön ki, mert pénteken pár dolgot el kéne intéznünk a városban. A hónap közepén aztán el kéne intéznem az anyaságival kapcsolatos papírjaimat, holnap pedig a munkahelyemre kell bemennem ezzel kapcsolatban. A hónap végén aztán jön a jól megérdemelt nyaralás, Sárvárra megyünk a gyerekekkel és Peti szüleivel.

Ez az utolsó egész hónap, amit hármasban töltünk otthon Petikével és Pannival, szeptembertől ovis lesz már a nagylány... Várom is, de félek tőle, mert Panni nagyon ragaszkodó lett mostanában, és más gyerekekkel sem akar játszani. De ez már a következő hónap meséje. Addig viszont át kéne néznem Panni ruhatárát, nagyot nőtt az utóbbi időben, a legtöbb cicanadrágja már rövid neki. Papucsot és farmert is kell majd venni. Folytatni szeretném még a konyha rendszerezését, és jó lenne már továbbjutni más szobára is. Szeptember közepén pedig lagziba megyünk, szeretnék nászajándékot készíteni. Bár csak pénzt adunk, kicsit kreatívabb formában képzeltem el.

És hogy egy kicsit tornáztassam az agysejtjeimet, jelentkeztem a Pillecukor blog Vigyázz, kész, posztolj! című kezdeményezésre, kéthetente kell posztot írni egy bizonyos témában. Amolyan fogalmazás, de muszáj gondolkodnom kicsit eltérő témákban is, mint a gyereknevelés.
 
christine blogja Blog Design by Ipietoon