Kérdések

Lányok, lenne két kérdésem:

- Ti milyen anyagra hímezitek a HAED képeket? Van olyan is, aki Aidára hímez?
- Ill. milyen fonalból készítitek a zoknikat? Német blogokon néha olvasom, hogy "zoknifonalakat" vettek, hát az valami különleges? Én totál béna vagyok:)

Amúgy meg egész hétvégén hímeztem, majdnem kész van az utcám, de sajnos nincs fényképezőgépem... Majd ha párom jön, fotózok - lehet, hogy addigra a hímzés része már kész is lesz.

9 comments:

Anonymný povedal(a)...

Szia!
Én 25 countos fein-flóbára himzem az egyémet. Aidára szerintem senki nem csinálja, Hajninál láttam még 32-es himzővásznat, 2*2 szállal böködni, de mostanában írta, hogy már bánja. Én is elkezdtem egyet ugyanígy, de alig pár szem van belőle, és nem igazán merem folytatni, mert hátha túl pixeles lesz.
Zokniügyben passzolok...

Christine povedal(a)...

Szia, köszönöm! Már bejelentettem a páromnak, hogy menjünk el Budapestre kirándulni, mert már tudom, hol lehet jó anyagokat kapni:))) Amit vettem Aidát (nem tudták megmondani az üzletben, hányas), szerintem nem is nézne ki rajta jól a HAED.

helen povedal(a)...

Zokni alatt a karácsonyi hímzett zoknikat értesz vagy a kötött zoknikat?

Christine povedal(a)...

Kötött zoknikat gondoltam:)

helen povedal(a)...

Igen, vannak tipikusan zokniknak való fonalak, ezek magas százalékban pamutot tartalmaznak... De egyébként pármilyen pamut vagy gyapjú megfelel neki :) Vannak különleges fonalak, amik úgy vannak festve, hogy ha zoknit kötsz, akkor csíkossá válig a zokni tőle :) Tettem fel fotót ilyenről a blogomra.
Egyébként nagy kár, hogy a természetesalapú anyagokból kellene kötni zoknikat, úgy lenne egészséges, ugyanakkor meg azok kopnak a legjobban :D :(

Soleil povedal(a)...

A HAED-mintákat alapból 25-ös hímzővászonra ajánlják 1x1 szálon. Én elkezdtem így a Spirit of Wintert, de aztán váltottam 2 szállal gobelinöltéssel, mert nem szeretek 1 szállal hímezni. A Pink Rose-t 2x2 szálon varrom 32-es vásznon, de így nagyon nagy lesz. Van egy angol (vagy amerikai) csaj, aki Aidára hímez egy csomó HAED-et, 16-osra meg 18-asra, és olyan jól néznek ki.
A zoknifonalakra én is kiváncsi lennék, olyan jól néznek ki a blogokban!

paradipe povedal(a)...

Szia!

Én a Lily angel-emet 16-os krémszínű (vagy milyen)Aida-ra csinálom 2 szállal, igaz nem is HAED kép csak olyan nagy. A minta eredetileg 14-es Aidat írt, de szerintem úgy kilátszott volna az anyag alóla. :)

Egyébként nagyon jól alakul a lépcsős képed! Szuper lesz! :)

paradipe povedal(a)...

Még elelejtettem leírni, hogy a következő képemhez, ami már HAED lesz, 25 count-os Lugana-t (törtfehér)vettem. Szerintem nagyon jó lesz, kipróbáltam egy-két mini X-el. Remélem nem fogja bántani a szemem. :)

Christine povedal(a)...

Lányok, köszönöm a segítségeteket! Annyi szép zoknit láttam már, hogy muszáj kipróbálnom és egykettőt kötni, de sajnálnám őket, ha egy-két viselet után tönkremennének.
HAED-kép ügyben pedig keresgélek Pesten:)

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon