Kötött patchwork takaró - reloaded

UFO-im befejezésén dolgozgatok keményen. Egyrészt idegesít, hogy van, amit még 2008-ban kezdtem el, és még máig nincs befejezve, másrészt kell a hely. Bárminemű szekrényben vagy polcon. Úgyhogy szanálok mindent - újságokat, ruhákat, UFO-kat.

A hétvégén hősiesen küzdöttem a Hummingbirddel, és szerencsére én kerültem felül a harcban, olyannyira, hogy a Star Wars alatt még a gyűlöletes munkát, a beszegést is megcsináltam úgy, hogy észre sem vettem. Még franciacsomókat is hímeztem, amiket le akartam (véletlenül) hagyni. Már csak a mosás-vasalás van hátra, utána mutatom. Bekeretezve majd csak később lesz, először ki szeretném hímezni a (szerintem) párját, a Butterfly & Clematis-t is, amit már egyszer az anyunak elkészítettem karácsonyra. Meg amúgy sincs most hova felakasztani a képeket.

Van ugye a kockás takaróm, amit már 3 éve készítek, igaz ebben az évben egy darab kockát sem kötöttem. Először duplaágy méretűnek terveztem, de később rájöttem, hogy Peti úgysem használ pokrócokat, és egy sima IKEÁ-s méretű egyemberes pokrócba is jócskán bele lehet burkolózni. Tehát maradt a 180x120-as méret, amihez elég 150 négyzet, abból már 117 megvan. Az már nagyon kevéske négyzet, és egy négyzet nagyjából fél-egy óra alatt megvan, azaz már látni a fényt az alagút végén:) Nem akarom összevissza varrni a négyzeteket, úgyhogy készítettem most egy tervet - legalább a négyzetek elhelyezéséről, a színek még keveredhetnek majd, de az alap formáció ez lesz. Egyébként nem pont ilyenek a színek, csak ez volt Excelben:) A narancsárga eredetileg bézs színű, a kislibazöld pedig szép khaki színű. A fekete nem is tudom már, milyen, egy ezeréves sötét képről írtam össze a színeket, lehet az sötétszürke is:) Szóval ilyen lesz majd egyszer az én meleg pokrócom:


Peti MSN-en: Ezt a takaros képet gyártottad Excelben?:D (basszus, 2 órát gondolkodtam rajta!!!

3 comments:

Betsy povedal(a)...

Nemrég vágtam bele a kötés tanulmányozásába... én is szeretnék majd valami hasonlót :) kérhetek majd szakmai tanácsot?

Delfike povedal(a)...

Jó lesz!

Christine povedal(a)...

Betsy, szívesen segítek majd, bár én sem csináltam belőle nagy ügyet, rizskötéssel csináltam az összes négyzetet. Csak a négyzetek méretére kellett figyelni, hogy egyformák legyenek, bár én egyfajta fonalból csináltam az összeset, így nagyjából ugyanolyan vastag folt a fonal. Ha megakadsz valahol, szólj.

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon