Névválasztás

Hétvégén megkaptam Heidi Murkoff - Arlene Eisenberg: Az első 12 hónap könyvét. Még jó, hogy már túl vagyunk a névválasztáson, meg amúgy is, hogy vegyek komolyan egy olyan könyvet, amiben ez van írva:

"Hogy fog a név csengeni mások fülében? Nincs-e olyan rejtett jelentése vagy hangzása, ami kellemetlen lehet a gyerek számára, és később tréfák, piszkálódás célpontjává teheti? Ha, mondjuk, a "Vég" vezetéknevet viseljük, nem túl jó ötlet a "Béla" utónevet ragasztani újszülött kisfiunkra." :))))

Amúgy a könyv szuper!!! Ha lesz időm, havonta fogom majd olvasni, ahogy a kiscsaj növekszik, addig pedig még van hátra jó sok fejezet a babavárásról...

2 comments:

Unknown povedal(a)...

A névválasztás érzékeny dolog.... a baráti körömben is volt olyan, aki hihetetlenül hülye nevet választott a gyerekének. Szegényke egész életében küzdhet majd vele....

IsaBella povedal(a)...

Bár én még messze járok a névválasztástól, meg úgy alabból a gyerekvállalástól, abban biztos vagyok, hogy a névválasztás valóban érzékeny dolog, hisz utána egy életen át viselni fogja a jövevény. :)
Én Hargitát szeretném adni majd a gyerekemnek, baráti köröm nagyon-nagyon ellenzi, cukkolnak is miatta eleget. :)

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon