Sok kicsi négyzet

Még 2008-ban, amikor aktívabb voltam kreatívkodás terén is, találtam ki, hogy nekem KELL egy kötött négyzetekből összeállított pokróc. Természetesen a négyzetek kötése rendben volt, hisz kb fél-egy óra alatt elkészült egy, de abba bele sem gondoltam, hogy a pokróc összeállításával azért lesz némi munkám.

Készültek-készültek a négyzetek, a végén már olyan színeket is felhasználtam, amik nem jöttek be annyira, illetve nem illettek bele a pokrócról alkotott elképzeléseimbe. Végül az üzlet, ahol a fonalakat vettem, bezárt. Így hát a sok kis négyzet egy "önlebomló" tescós táskába került a szekrény mélyére, hogy aztán a költözéskor a nagyonlyukas táskát kibontva (hát ebben meg miafene lehet) továbbálmodjam a négyzetek sorsát.

Ezt találtam ki:
1. A 4 év során sikerült összehoznom összesen 117 négyzetet, egy színből 18-at, a többiből 9-et. Mind 12x12 cm. Nyuszi is megszámolta, hibát nem jelentett (és úgy látom, ízre is megfelelt neki:)


2. Pár hónapja már nem az a fontos, mi kell nekem, hanem hogy mi kellhet Panninak, így az első gondolatom természetesen az volt, hogy ez már bizony Panni takarója lesz. Így hát a négyzeteket fiús és lányos színekre osztottam.



 

3. Egy normál babatakaró mérete kb. 130x90 cm, úgyhogy próbáltam olyan megoldást találni, amivel ez a méret nagyjából kijön. A fiús négyzeteket azonnal elraktam rosszabb időre. Végül úgy számoltam, hogy ha kötök még 7-7 négyzetet egy-egy színből, akkor lehetne egy 132x84 cm-es takaróm a lányos színekből, amihez hozzá kell még számolni azt a pár cm-t, amit a négyzetek közti horgolás tesz ki. Szerencsére van még pár guriga fonalam ebből a fajtából, úgyhogy a sárgát és a fehéret választottam.

4. Ennél tovább még nem jutottam, mert bár elkezdtem kötni az első négyzetet, a szombati x-faktor alatt mindössze egy fél jött össze, de nem adom fel:)

5. Esetleg ha lenne valakinek ötlete az összehorgolás mikéntjéhez, azt szívesen venném:)

4 comments:

Medora povedal(a)...

Tanácsot adni sajnos nem tudok, de a szorgalmad lenyűgöző!

Christine povedal(a)...

Köszönöm! De ha szorgalmas lennék, szerintem pár éve már kész lennék vele:)

Medora povedal(a)...

Sose késő! Ez a pocaklakó-ikonféle nagyon aranyos, még nem láttam senkinél ilyet.

Unknown povedal(a)...

Ú, ez az ólmos fáradtság ismerős, meg az is hogy csak tervezgetésig jut el az ember.... Drukkolok, hogy sikerüljön összeállítani!

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon