Egy újabb mérföldkő

Hát erről most muszáj írnom, hogy pár év múlva a gyerek röhöghessen rajtam, aztán az első répapüréjével ugyanúgy járjon, mint az anyja:)
Ma kezdtem Panni szilárd ételekkel való megismertetését. Természetesen répapürével kezdtük, hogy ne szokjon a finom almához, barackhoz:) Bár úgy láttam, a répa is módfelett ízlett neki, vagy csak a kanál jött be neki annyira. Megvolt az "anyaazonnaladdideaztakiskanalat" szorítása.

Szóval a hozzávalók:
- egy darab nagyjából kipihent gyermek, valami mozgáscsillapító szerkezetbe szerelve
- pár szál répa
- babavíz
- egy darab anyuka, aki még életében nem párolt zöldséget, még a főzéshez is alig konyít, és még a gondolattól is reszket, hogy most főznie kell a gyereknek, és tuti megmérgezi (ha tapasztaltabb anyuka is van a háznál, az még jobb, le lehet cserélni az előbb leírtakkal)
- villa, házirobot, merülőmixer, lehetőleg nem két éve kapott ajándékként még becsomagolva, amit még össze sem tudunk szerelni - ezeket ugyanebben a sorrendben kipróbálni a pépesítéskor
-  ha először csomagoljuk ki az ajándékot, porszívó
- mosogatószer és Ariel folteltávolító!!! életbevágóan fontos!!!

Tapasztalatok:
1. Hiába írják, hogy "kis mennyiségű vízben párolni", ha fél másodpercre elnézel másfelé, a víz már el is párolgott, a répa pedig már sül.

2, Ha már másfél hete megörvendeztet a poronty napi kétszer másfél órás alvással, az egyik fél 11-től 12-ig, amely idő épp tökéletes ebéd és babakaja készítéséhez, akkor biztos, hogy épp aznap csak fél órát alszik. Ezután megoszthatod a figyelmedet a vízutánpótlás és a baba között.

3. Egy szál normális méretű répa összepépesítve kb. 40 ml, ami kb. 2 napra lehet elég, első nap úgyis csak egy kanállal szabadna adni, másnap 3-4 kanállal, harmadnap normális adagot. Kinek mi a normális:)

4. Minél jobban összepépesítjük a répát, annál biztosabb, hogy találunk benne olyan darabokat, melyektől biztosan megfullad a baba, ezért azt megesszük. Bár a doki azt mondta, hogy csak villával törjük össze. Ja, a merülőmixer nem igazán alkalmas egy darab répa összemixeléséhez:)

És akkor jöjjön a végeredmény:
a) 1 kanál étel a gyermek hasában, 1 kanál az előkéjén, kb. 3 kanál a saját hasunkban, és mivel már rájöttünk, hogy a daraboktól nem fullad meg a baba, a többi talán elég lesz másnapra.
b) Harmadnap már muszáj lesz újra párolni (de akkor már tapasztaltabbak leszünk, és apuka is itthon lesz, hogy foglalkozzon közben a gyerekkel), de lehetőleg két répából.
c) Egy nyakig szaros gyerek, amibol a nagyja még előtte termelődött, de nagy valószínűséggel még evés közben is jött hozzá egy kicsi, mert ilyen mennyiségű és állagú még sosem volt.
d) És mivel a kiskanál a mosogatás után narancssárga maradt, nem biztos, hogy egy óra múlva a répapürés előkére (és kakis bodyra) a folteltávolító még elég lesz:)

Ja, és áttértünk a kettes tápszerre is.
És mától hokivilágbajnokság, hajráááá szlovákok!!!

2 comments:

Dora povedal(a)...

Hm, igen, elég macerásak az első falatok :-D A hozzátáplálás nem tartozik a kedvenc dolgaim közé :) pont ezekért.

CathlenKata povedal(a)...

Ilyenkor jut az ember eszébe milyen is volt anno,nyakig kajában beleimádkozni a gyerekbe egy kicsit... és jót mosolyogni, hogy ma sem megy másként.

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon