Szivárvány-fa

Úgy egy-két hónappal ezelőtt, amikor azon gondolkodtam, merre is haladjak tovább ezzel a horgolós szenvedélyemmel, Peti unokatestvére megkért, hogy horgoljak neki két dolgot. Azonnal igent mondtam, ahogy elküldte a mintákat, mert az egyik a Szivárvány-fa volt Vendula Maderskától, egy cseh hölgytől, akinek munkáit hónapok óta figyelem. Mind színes, tele apró, különleges részletekkel, gombokkal, gyöngyökkel, applikációkkal, mütyürökkel. A kérés az volt, hogy az eredeti képhez minél jobban hasonlítson, a fába "vésett" szívben egy K betű legyen, és a hintát lehagyhatom. Challenge accepted.

Már akartam blogolni a munka folyamatáról is, de napról-napra több apró részlet került fel rá, így inkább a kész műre hagytam a blogot.

A legelején inkább hasonlított egy emberi szívre a belőle kiinduló aortákkal. Az aljába kartonlap és Panni által a lévai játszótéren szedett kavics került. Komolyan vette a feladatát, apró kavicsokat kértem, és azt is hozott:)


Sok részlettől féltem, de aztán minden olajozottan ment. Az első félelmem a szivárványos fakorona volt, mert a színváltásokban nem vagyok túl jó, de végül egész pofásra sikeredett. Aztán a lombok felvarrása... ez is meglett.



Aztán jöttek a részletek. A fizetség a fáért egyébként rengeteg különféle gyöngy volt, így ebből munkálkodtam. A legjobb móka a madáretető összeállítása volt, ez lett a szívem csücske is, nagyon aranyos. Használtam a fizetségül kapott gyöngyökből, Panni fa gyöngyeiből, aliexpresszes rendelésből, tescós fagombból, még bátyám régi nyakláncából is került rá egy. A részletek:


Kata ezt a fát pozitív energia-faként szeretné a munkahelyén kitenni, így igyekeztem minden pozitívumot, optimizmusomat, jó gondolatokat beletenni, remélem csak úgy árad majd belőle az energia;)

 

2 comments:

Dóra povedal(a)...

Azta! Hát ez valami csodás lett, annyira vidámak a színei is. Nagyon ügyes vagy és igazán rendes tőled, hogy egy ilyen kérést teljesítettél! Most felvettem ezt is a listámra, hogy egyszer de jó lenne...

Kristína povedal(a)...

Nagyon élveztem csinálni, épp a színek vidámsága és a részletek miatt. Öröm volt vele dolgozni:)
Valahogy nagyon belelendültem a horgolásba, de két napja végre elővettem a hímzést is, és rájöttem, hogy az is még mindig nagy szerelem:) csak macerásabb mindent előszedni hozzá, míg horgolásnál elég egy fonal és a horgolótű;)

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon