Ezek készültek 2017 szeptemberében

Nem is írom inkább, mi történt az elmúlt télen, mert még mindig depis vagyok tőle. Még jó, hogy csak két gyerekünk van, mert az a láncbetegség, ami végigment rajtuk-rajtunk eléggé kikészítette az idegeinket. Bár lehet, hogy csak az enyémet... Decembertől csak úgy zsong a testvéri szeretet a két gyerkőc között, ami a baci adok-kapokban merül ki a leginkább. Volt vagy két hét, amikor nem köhögött, fulladt éjjel valaki. Február 23-án mentünk wellnessbe kipihenni a fáradalmainkat, naná, hogy Panni akkor már egy hete nem járt oviba, és Kispeti is aznap éjjel lázasodott be (és utána még egy hétig taknyolt és lázas volt). A legjobban Peti bírta, csak egyszer volt náthás pár napig. Múlt héten pedig én dőltem ki teljesen, pár napig alig álltam a lábamon. Remélem a holnapi felmelegedéssel nem jön egy újabb betegséghullám ránk, mert hamarosan már gyógyszertárt nyithatunk a házban. 

Ilyen tempóban sosem fogom utolérni magam a munkáim bemutatásában, de azért igyekszem. Ma megmutatom, mit készítettem tavaly szeptemberben:

1. Fogtündér

Amikor nyáron megláttam ezt a horgolt fogacskát a Pinteresten, rögtön tudtam, hogy nem csak egyet fogok belőle készíteni. Ez volt tulajdonképpen az első dolog, amivel "befutottam":) A minta egyszerű, a fog hátulján van egy kis zseb, amibe bele lehet tenni a kiesett fogat, és a fogtündér is abba rejtheti az ajándékát. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen hamar használatban lesz nálunk, Panninak már mozog az alsó foga. Bár én még mindig úgy gondolom, hogy valamivel megütötte vagy megnyomta, mert egyszer mondta is, hogy fáj neki, rosszul harapott, és már hetek óta nem mozog jobban, mint akkor. Meglátjuk. Az ingyenes mintát itt találtam.2. Szivárvány kutya

A babás-mamás fórum horgolós csapata minden évben kitalál egy projektet, amivel beteg gyerekeknek próbál kicsit mosolyt csalni az arcukra. Tavaly kb. kéthavonta közzétettek pár mintát, abból lehetett választani, az elkészült játékot pedig decemberben összegyűjtötték és elvitték az egyik szlovákiai kórházba. Én csak ezzel az egy kutyussal végeztem (Vendulka Maderska minta), de még ezt sem tudtam elküldeni, ugyanis Kispeti ráállt a gombokra:) (és egyet el is törött közülük) Ezzel a kutyussal kezdődött a gombmániája - amikor fáradt vagy meg akar nyugodni, akkor mindig fog egy párnát és elkezdi gyömöszölni a gombokat. Neki nem kell csicsimaci, mint Panninak régen:)


3. Újabb 2 fogtündér


4. Az első 4 ujjbáb

Még a montessori cserebere keretén belül készítettem ujjbábokat foglalkozásokkal. Szeptemberben egy lány felkeresett, hogy készítenék-e állatkákat is, és én örültem az új kihívásnak. Keresgéltem az interneten, de mintát szinte egyáltalán nem találtam, így ezek az ujjbábok teljesen az én "gyerekeim". Addig-addig próbálgattam a fonalakat, majd a fejet, testet, míg kialakítottam egy saját, jól működő koncepciót, amiből bármilyen állatot meg tudok csinálni. Ezek végülis csak prototípusok lettek, októberben egy nagyobb megrendelés keretén belül jutottam el az ujjbábok végső formájához - most már minden ujjbábnak ugyanaz az alapja - gömb fej és vele egyben horgolt test, a fej végső formáját már a hozzávarrott orr adja meg. Szerencsére a lánynak tetszettek ezek az első bábok is, januárban újabbakat készítettem neki, később kaptam tőle egy képet, "házikót" készítettek a kisfiával az állatkáknak.

Alize Miss fonalból - túl részletesre akartam őket...

Alize Miss és Jeans fonalakból. A Jeans-nél maradtam végül


5. 5 filc pizza

Szeptemberben a facebookon rátaláltam egy montessori segédanyagokat, játékokat készítő-, árusító-, csereberélő csoportra, ahova felraktam az előző játékokat, amiket készítettem. Még aznap 5 pizza megrendelésem lett... Bár varrni annyira nem szeretek, azért elkészítettem ezeket is:)6. Medúza 

Szintén pinterestes szerelem első látásra. Egyszerű, haladós minta, a végeredmény pedig cuki na:)

 
 
christine blogja Blog Design by Ipietoon