Panni 4 hónapos...

... és jó pár napos már. Pontosabban 4 hónapos és 9 napos. Csak úgy vagyok én ezekkel az összefoglalókkal, hogy jó lenne megírni, de semmi kedvem hozzá. Pár nap után meg azt is elfelejtem, mit tud már ez a nagylány.

A hónapot azzal kezdtük, hogy elkezdtünk komolyan érdeklődni a játékok iránt. Mármint a gyerek. Petitől kapott "hidat" a játszószőnyeg fölé, és komolyan kezdte verni szegény zebrát, oroszlánt és elefánt(ot). Jópár mese is született már a 3 jóbarátról, szereplői természetesen az oroszlánkirály, a kis szépséghibával született zebra (sajna egyik fele piros alapon fekete csíkos, de legalább be tudta bizonyítani a többi zebrának, hogy ők fehér alapon fekete csíkosak, nem fordítva, mert ugye nála a fekete csíkok adottak, tehát az alap változik. Na hagyjuk), és a pöttyösre tetovált fülű elefánt. Nem gondoltam volna, hogy 3 főszereplőről ki lehet találni ennyi mesét.

Néha még "darabosan" nyúl a dolgok után, de látni, hogy már azt az adott tárgyat akarja megkaparintani. Pontosan a 4. hónapszülinapján átfordult kétszer is, azóta ha lerakom, egyfolytában hasra fordul. Ebben csak az a rossz, hogy nem igazán szeret hason, nyafog is rendesen. Oké, egy idő után ordít... De ha nem hagyom úgy, sose tanul meg mászni.

Felfedezte, hogy sok minden fér a szájába. Pl. a lába. És ha az a zoknitól szöszös, akkor még finomabb. Amúgy még nem találtam olyan zoknit, ami fél percnél tovább bírná a lábán, természetesen nem a nyugalmi állapotáról beszélek. Arról nem is tudnék, mert olyan nem nagyon akad. Hiába teszem jó messze a dolgokat tőle, ahogy lefektetem, kinyújtja a kezét, és tuti van benne valami. És ha már a kezében van, akkor az a szájában van. Függöny, takaró, szőrös zsiráf, mégszőrösebb maci, egyremegy. 

Szépen figyel a hangokra, messzire is figyel már, ezt abból vettem észre, hogy kedden egy kajáldában etettem (az etetés is kész tortúra mostanában, kész agyrém követni a cumisüveggel a száját), és normálisan incselkedett a pincérrel, aki kb. 10 méterre lehetett tőle. Amúgy is szeret incselkedni, ha nem én vagyok a környéken, akkor biztos, hogy nevet mindenkire. Most már kacag is hangosan, ha úgy tartja kedve. Pl. ha anyuval twistelünk neki. Ne akarjátok tudni... Van egy kompromittáló videó róla a Petinél, de azt mondtam neki, ha valakinek megmutatja, örihari. Mamma Miát is nagyon szereti, és a Downton Abbeyt is elnézi velem, pedig abban nem is énekelnek. Pár napja elkezdett berregni is a szájával, de azt hiszem, az már az ötödik hónap meséje.

Még mindig jól alszik, este 8-fél 9-től reggel 7-ig, egy ébredéssel éjjel. Néha átalussza az éjszakát, de azt nem nagyon szeretem, mert olyankor fél 6-kor ébred, és nagyon nehéz visszaaltatni. Megtanulta kivenni a cumiját a szájából, sajnos vissza még nem tudja rakni, úgyhogy sokat ugrálok az ágyból a kiságyig és vissza, betakarózom jó melegen, és abban a pillanatban a cumi újra kiesik:)

3,5 hónapos korában a szopizásról is leszokott, sajnos... Valószínűleg megérezte, hogy változások vannak anya testében. Azóta tápszeren élünk, de legalább tudom, mennyit eszik, és úgy vettem észre, jobban is hízik. Már csak pár nap, és kezdem a hozzátáplálást, addig még gyűjtöm az erőt (és a recepteket).

Múlt hétvégén nézegettünk egy állatos könyvet, csak úgy, mi ketten, háton fekve a szőnyegen. Meglepően jól bírta. Most hétvégén beszerzek valami könyvet otthonról, ha anyu el engedi hozni... Pedig az enyééééim!! Ja igen, Panni még mindig imád ajándékot kapni (najó, ééén...), és majdnem minden hétvégén kap is valamit. Pedig hányszor mondtam már, hogy ne kényeztessék el (mármint engem...:)

Szóval, ez történt ebben a hónapban. Lehet még több is, mostantól írni fogom, mikor mit csinál:)

5 comments:

Rozy povedal(a)...

Biztos, hogy füstölt kolbásszal kellene kezdeni a hozzátáplálást? :-) Nagyon aranyos kis pofa, minden hónapban más. Szerencsés vagy, hogy csak egyszer kel éjszaka.

Phan povedal(a)...

Juj, de édi a babátok! :)
Az a kolbászos kép nagyon ütős!!! :D

Betsy povedal(a)...

Gyönyörű baba :)

Mónika povedal(a)...

Nagyon aranyos a kislány!

Christine povedal(a)...

Köszönjük! Hát egy kis húsvéti kajára vágyott a lányka is:)

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon