Peti egy hónapos

Bizony, gyorsan repül az idő, Peti tegnap egy hónapos lett. Nagyon jó baba, sokat alszik, igazán nem panaszkodhatok. 3 hetes koráig kizárólag szoptattam, most már muszáj hozzátáplálni is egy kicsit, mert igazi nagy éhenkórász a törpe, de csak estére kap elalvás előtt, és még éjjel, mert háromszor ébred, így legalább egy etetést pihenhetek. Bár cici után könnyebben elalszik:)

Még pár nappal ezelőttig szinte átaludta a napot, így nem igazán lehetett foglalkozni vele. Néha igényli, hogy ringassam egy picit, szeret szorosan hozzámbújva aludni, máskor inkább azt szereti, ha letesszük egy kicsit pihenni, és szó nélkül elalszik. Tegnaptól már tovább van fent, szinte egész délelőtt nézelődik vagy eszik. Ma a hintaszékben üldögélt, és a játékokat figyelte rajta, amit itt-ott meglengettünk neki. Szépen követi már a tárgyakat. Hason nem szeret feküdni - melyik gyerek szeret, de ha a mellkasomon fekszik, akkor szépen felemeli a fejét és figyel, de azért még sokat nyaklik és hajladozik.

Szép nagy legény már, a legtöbb ruháját a komódból már ki is rakhatnám, ha lenne rá időm... Így csak vásároljuk a rugdalózó-utánpótlást:) A csütörtöki ellenőrzésen már 4460 g volt és 56 centi, háromnegyed kilót hízott 3 hét alatt. Nagyon szépen kikerekedett már, lába is húsosabb, mikor megszületett, csont és bőrnek nézett ki. A bőre is kezd rendbejönni, még két hetes korában kimarta a lábát a pisi, de most már sokkal jobb.

Panninál kicsit dúl a testvérféltékenység, illetve igényli, hogy foglalkozzanak vele is. Az etetések a legrosszabbak, olyankor találja ki, hogy ő éhes, át akar öltözni, más mesét akar, stb... Egyébként nagyon szereti, puszilgatja, simogatja a kistesót, segít pelusozni (a Sudocremünk elég gyorsan fogy:)), de amikor Peti sír, befogja a fülét, és elkezd kiabálni, hogy hangosan sír:)


Bal oldalon Peti, jobb oldalon Panni

2 comments:

Mariska povedal(a)...

Miért táplálsz hozzá. Sok ételallergiát okozhat a tápszer.

Edit povedal(a)...

Nagyon édes Kispeti! :)
Panni is cuki azokkal a nagy szemeivel, göndör fürtjeivel. :)
Jó egészséget Nektek!

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon