Magic ball - Wave #2

Ez a kendő is készen van már vagy két hete... (még mindig nem megy a blogírás). Majdnem sikerült időre kész lennem vele, de ha nem jött volna közbe a betegségünk, ami miatt Petivel kettesben töltöttünk pár napot, és az egyik napot szinte csak horgolással töltöttem, biztosan nem készült volna el két hét alatt. A határidő viszont jól jött, mert ha ez nem lett volna, máig sem álltam volna neki a kendőnek.

A technikai dolgokról valahogy mindig elfelejtek írni... ezek Szlovákiában sodort fonalak, a legtöbb fonalas e-shopban megtalálhatóak, de mindenhol más a nevük. Általában 5 színből készítik, megrendelésre is állítanak össze színkombinációkat. 3-4 vékonyka szálból áll össze, és színváltásnál először az egyik szál vált át másik színre (aprócska csomóval, észre sem lehet venni a munkán), majd 2, végül 3. Így 5 szín helyett sokkal több színből áll a munka, és sokkal lágyabb lesz a színátmenet. Több méretben kapható, az első fonal, amit vettem 750 m-es, ezt ajánlják felnőtt kendő készítéséhez.

Én 1500 m-eset nyertem, amiből ezzel az egyszerű mintával szép nagy kendőt készítettem, 165x85 cm a kész mű.Nekem nagyon tetszik, remélem fogom is hordani:) Mindössze 300g-os könnyű kendő lett belőle.

Még annyit a technikáról, hogy 3-as horgolótűvel készítettem, a negyedik színnél már eléggé gubancolódott a fonal, volt, hogy egy egész nap minden szabad percében a fonal szétfejtésén dolgoztam, végül aztán inkább levágtam a gubancos részt... Remélem a 750 m-es fonal nem fog ennyire gubancolódni.

2 comments:

IsaBella povedal(a)...

Nagyon szép lett! Viseld egészséggel! Remélem, már meggyógyultatok mind. :)

Kristína povedal(a)...

Köszönöm! Igen, modt már rendben vagyunk, de hosszúra nyúlt...

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon