Díj


Egy nagyon régi restanciámat igyekszem most pótolni, ugyanis még szeptember 12-én kaptam Jucush-tól egy díjat, amit itt is nagyon köszönök! Jucushról egyébként annyit kell tudni, hogy teljesen véletlenül találtam a blogjára, és azóta sem bánom! Ha szeretitek a kosztümös, régi filmeket, drámákat, akkor muszáj megnéznetek a blogját, biztos ott is maradtok egy jó ideig:)

Namármost a díj lényege, hogy fel kell sorolnom a 10 legkedvesebb könyvemet. Hát ezen azóta is gondolkodom, lássuk meg lesz-e a 10:

1. Szilvási Lajos: Egymás szemében- Tamara és Attila naplófeljegyzései önmagukról, egymásról, kapcsolatukról, a világról. Szinte ugyanarról írnak, de mégis másról, a saját szemszögükből írják le az eseményeket, vele kapcsolatos érzelmeiket.

2. Szabó Magda: Abigél - nagynagy kedvenc, bármikor újraolvasom, megnézem a sorozatot, meghallgatom hangoskönyvben.

3. L.M.Montgomery: Anne sorozat - már a filmsorozatot is imádtam, hát még akkor a könyvsorozatban mennyi csínyt követett el a vörös ördög:)

4. L.M.Montgomery: A kék kastély - a lányról, aki a születésnapján megtudja, hogy szívbeteg, és már csak egy kis ideje van hátra. Élete gyökeresen megváltozik, olyan dolgokat csinál, amit soha sem mert volna megtenni, vagy nem engedték neki. Persze aztán a végén minden jóra fordul:)

5. Coelho: Veronika meg akar halni - a történet lényegében ugyanaz, mint A kék kastélynál, csak sok-sok életigazsággal megfűszerezve. Ez volt az első könyvem Coelhotól, azt hittem, végre megtaláltam az "ÍRÓ"-mat, de a többi könyve egyáltalán nem tetszett...

6. Julie Powell: Julie és Julia - tetszett benne az, ahogy Julie teljesen véghezvitte a célját, nem adta fel útközben, pedig nem lehetett könnyű az egész. Lehet én is belevágok egyszer, ha megtalálom az én szakácskönyvemet:) Nem hinném, hogy kényes, alapkajákhoz edzett gyomrunkat a francia konyha különlegességeivel, izébizékkel meg bigyómigyókkal kéne leterhelni... A filmet is megnéztem később, Meryl Streep nagyot alakított, bár nekem a filmről mindig a pár hónapos Tofu fog eszembe jutni, ahogy elaludt a kanapén, és addig forgolódott, míg leesett róla:) Vicces volt.

7. G.G.Márquez: Szerelem a kolera idején - az első könyvem tőle. Megindító, különleges, valóságos, ismerős...:(

8. Sophie Kinsella: Egy boltkóros naplója - ok, ponyva a köbön, de Bess annyira szerethető:) Aranyos, hogy mindig bajba jut a pénz miatt. Kicsit Bridget Jones-os.

9. Charles Dickens: Karácsonyi ének - unod a karácsonyi nótákat decemberben? Hallgass karácsonyi történeteket reggel a buszon! Bodrogi Gyula dörmögős hangja isteni volt hozzá. Nagyon meghozta nálam tavaly a karácsonyi hangulatot.

10. Szabó Magda: Pilátus - annyit sírtam rajta:( A lány felviszi özvegy édesanyját a nagyvárosba, aki nem találja a helyét az idegen világban.

Most, hogy átnéztem 4 éves olvasmányaimat, meglepődtem, hogy ebben az évben kimaradt Szabó Magda, és 2 éve egy Jane Austen-t sem olvastam el. Sebaj, ma délben megyek könyvtárba:) Valahogy a Csokoládécipővel nem haladok, muszáj olvasni valamit még mellette.
Jól emlékeztem, hogy egyszer már leírtam a 10 kedvenc könyvemet. Van, ami változott a listámon, de páran örök helyet foglaltak maguknak a szívemben.

Még valamit: ezt a blogot is olvasom egy ideje:) Hangoskönyv forever!!!

5 comments:

Delfike povedal(a)...

Nagyon hasonló az ízlésünk az olvasás terén.
Köszi a hangoskönyv oldalt!

Laucica povedal(a)...

El nem tudod képzelni, hogy a könnyű kajákon edzett kényes francia gyomrok mennyire nem bírják a nehéz, fűszeres magyar kaját :)))) Szegény Tofu!!!!! Az Anne sorozat nálam is ott van az első 10-ben!!! És persze az Abigél:) A boltkóros meg egy nagyon jó ponyva!:)
(ez volt a sok szmájlis, telefelkiáltójeles, értelmes hozzászólásom... hmm...:)))

Christine povedal(a)...

Nembaj, én szeretem a sok szmájlis, telefelkiáltójeles, értelmes hozzászólásokat:)

ancsapancsa povedal(a)...

L.M.Montgomery nálam is jöhet minden mennyiségben. Anna a kedvecem. A film is nagyon tetszett az 1-4 rész, aztán a többit nagyon elrontották.

Szilvásit már nagyon régen olvastam, de most, hogy mondod ... :-)

A boltkórost még nem olvastam, de ha ketten is jónak mondjátok, sort kerítek rá.

Kisdarázsról mi a véleményetek? én azt is nagyon szeretem.

Christine povedal(a)...

A Kisdarazsat eddig nem ismertem, rákerestem neten, és nagyon ígéretes:) Köszönöm a tippet, keresni fogom majd!

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon