Egy kicsi lány 10. hónapja

Hihetetlen, de lassan gondolkodhatok az első szülinapi tortán:) Panni úgy nől, mint a gomba. A legeslegjobb gyerek a világon, csak néha nyüszi, néha morci, elég akaratos, de így tökéletes:)

A hónap első felében Panni nem mutatott semmi újat, gyakorolta a mászást, jókat játszott. A hónap második felében aztán jött egy ugrás, és megint minden nap meglepett valami újjal.

Először is, a mozgás. Eddig is ügyesen állt fel, ment a bútorok mellett, de most már normálisan rohan, ha kézen vezetjük, egy kézzel is nagyon ügyesen megy. Próbaképpen elengedtem egyszer mindkét kezét, és láss csodát, pár pillanatig egyedül állt. Azóta minden nappal egyre tovább áll egyedül. Ha pedig észreveszi, hogy nem fogom, szép lassan leül, de sohasem huppan le vagy esik el. A hidat, vagy nem is tudom, hogy hivják, az a játék, ami alatt kiskorában játszott, maga előtt tolva megy (pedig azt hittem, már elpakolhatom:)). Állásból leguggol, és úgy marad egy kicsit. Felmászik a lépcsőn is. Miután múlt pénteken ügyesen levágódott az ágyról, próbálom tanítani a helyes ágyleszállásról, egyelőre mindig orral akar nekiindulni, de már látok rajta egy kis fejlődést:)

Sokat utánoz mostanában. Egyre ügyesebben integet, ha meglát egy virágot, hapcizik. Csettintget a nyelvével. Ha valamit el akar érni vagy megkapni, akkor mutogat (egyelőre egész kézzel, nem egy ujjal). Múlt héten még a sikítást is utánozta, azóta is szokott sikkangatni, elég éles hangon, na ez nem annyira jön be nekünk:). Tegnap megmutattam neki, hogy kell fésülködni, azóta mindig megfésül engem a hajkefével. Az ételt már nyújtogatja, hogy  én is kóstoljam meg, a játékokba is gyakran bele kell harapnom. A ne-ne-re általában abbahagyja, amit csinál. A mostani legviccesebb szokása, hogy lefekszik hasra, felnyomja a popóját, és benéz a kanapé vagy a dühöngője alá, ha véletlenül begurult oda a labdája.

Nem valami bújós gyerek, soha nem is volt az. Nem szereti, ha ölelgetik, puszilgatják, de ha olyanja van, szívesen bekapja az ember orrát vagy száját és nyom egy jó kis nyálas puszit. Még mindig csak három foga van alul, de azokat szívesen használja, legfőképpen a Sudocrem-es doboz tetejének levételéhez. Ma sikerült megnéznem az ínyét, jön egy felső foga, már majdnem átvágta az ínyét. De persze nem az első kettő, hanem az egyik mellette lévő. Neki az a kettő úgy néz ki, nem hiányzik:)

Felismeri a játékait, főleg a tigrist, azt húzza-vonja magával. Szeret bújócskázni és mászókergetőzni, focizni, hatalmasakat tud közben vigyorintani. Kirámolja a fiókokat, most Peti szekrényére van rákattanva, abból a boxereket húzza elő - bárki van is vendégségben. Ezen kívül a fürdőszobaszekrény a kedvence, a héten szépen el is pakoltam a tisztítószereket a legfelső polcra - remélem nem fog leszakadni. Kíváncsi vagyok a 11. hónapra:)







1 comments:

Rozy povedal(a)...

És takarít, mos, porszívózik. Ezt persze nem írod ide, nincs is már neked dolgod, mindent megcsinál a kicsi lány :-)
NAgyon édes kis pofa.

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon