Peti 4 hónapos...

... és egy napos - írta ma nekem apjukPeti, mintegy jelezve, hogy elmaradtam a havi beszámolóról. Hát igen, mostanában nehéz volt géphez ülnöm, egész májust átbetegeskedtük. Szerencsére a kicsi nem kapott el semmit.

Lagziztunk
Májusban az alvásban történt egy kis változás, ugyanis pár hete 5.50-kor kipattannak a szemei, és nem akar visszaaludni. Este továbbra is 8 körül alszik el, éjjel egyszer ébred, aztán 6-kor ki az ágyból... Persze aztán még fél 8 körül bealszik, de akkor már Panni ébred, így általában korán indul a napunk. Eddig meglepően jól bírom, egy-két alkalommal azért eléggé hisztisen kelek, főleg, ha Peti is, Panni is külön időpontokban ébred éjjel pótvacsizni, ilyenkor olyan érzésem van, mintha egész éjjel fönt lettem volna... Napközben már alakul a napirend, bár ez sok mindentől függ, kimegyünk-e délelőtt is játszóterezni, vagy sem. Néha alszik kétszer 1,5-2 órát. Ha nem megyünk ki délelőtt, akkor itthon csak fél órácskát alszik, de ebéd után a balkonon vagy a játszótéren akár 3 órán keresztül is húzza a lóbőrt.

Már csak egy hónap, és megkezdjük a hozzátáplálást. Bár plusz egy gondolkodnivalóm lesz, mit is főzzek aznap, valamiért mégis várom ezt az időszakot. Panni is örül már, gondolom nagy segítségem lesz a püré elkészítésében és az etetésben. Egyelőre tápszeren vagyunk, tejem már alig van. Reggel és este fejem még, de szinte már egy adagra sem elég. Valószínűleg a napokban már végleg eltehetem a "fejőgépet". Ennek azért egy picit örülök, ma volt az első nap, hogy rendes melltartóban lehettem, és már éjjelre sem kell sportmelltartó. Peti szépen növekedik, jó kis húsos, harapnivaló combjai, kezei vannak. Imádom a duci kis kezeit nézegetni, örülök a rövidujjús időnek:) Csak három hét múlva megyünk ellenőrzésre, nem is mértem mostanában a kicsit, de feltételezem, hogy 7,5-8 kiló körül járhat már. Hosszú is, sokszor már a 6-9 hónapos rucikba kell öltöztetnem.




Pár nappal korábban, mint annak idején Panni, egyszercsak átfordult a hasára. Nem mondanám, hogy nyakra-főre próbálgatja a tudományát, mert eléggé nyugis gyerek, inkább játszik valamilyen ronggyal vagy előkével, esetleg zenélő bigyóval - vagy épp csak kézen szeretne lenni. De tudja, és kész. Azért már mindenkinek megmutatta, legyenek megnyugodva. Egyébként ha már hason van és épp nem igazán tetszik neki ez a póz, szinte már mászni kezd, annyira tolja magát előre. Hogy is van ez? Először mászni tanulnak meg, vagy ülni? Már nem is emlékszem... Az ölünkben nagyon szépen ül már, egyenesen tartja magát, nézelődik, figyel, incselkedik. Két lábon állva is szépen tartja magát.



Azért még kicsit darabos a mozgása, már ami a játékért nyúlást és fogást illeti. A kezét amúgy is inkább szájbatömésre használja. Gyanúsak már nagyon azok a kis téglalapocskák alul a szájában, a sok nyál, és pár nyűgösebb nappal, vagy altatás. Vettem is ma az ínyére hűsítő gélt, hátha tényleg jönnek a fogai. Húsba markolni, hajat tépni, csípni viszont igazán tud a kis mancsaival. Már emelgeti a lábait, megfogja a térdénél, de még nem gyömöszölte be a lábujjait a szájába. Lábemelgetéssel viszont szépen fel tudja húzni a takarót vagy a pokrócot egészen az arcáig, ami sokszor egész jó altatónak bizonyul. 



Szombaton névadóval és egy kis bulival ünnepeltük a 4 hónapos nagyfiunkat. Eljöttek a keresztszülők, nagyszülők és dédi is, és a dévényújfalui városházán egy rövidke ünnepi beszéd után Peti is bekerült a Nagy Könyvbe, amit még Panni is aláírt a saját kis P betűjével (van, aki x-et ír, ő már P-t:)




Valahogy úgy érzem, ez után az átfordulás után már nem lesz megállás, de azért igyekszem majd a nagy iramban nem megfeledkezni a hónapösszefoglalókról sem.

2 comments:

Edit povedal(a)...

Hihetetlen, hogy milyen gyorsan nőnek a gyerekek! És milyen szépek! :)))

Kristína povedal(a)...

Nekem is nehéz elhinni... Peti még csak most született, és már a szülésre sem igazán emlékszem, az meg pláne fura, hogy a kis gyámoltalan gyerkőcből milyen nagyfiú lett! Panniról meg nem is beszélve, be nem áll a szája... Olyan szavakat, kifejezéseket használ már, mint a felnőttek.

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon