Selmeci családi hétvége

Párom családja nagyon összetartó, amit én nagyon szeretek. Minden évben van pár fix pont, amikor biztosan összejön a család apraja-nagyja. Ilyen pl. karácsony egyik ünnepe Kerimamiéknál, Peti keresztszüleinél, húsvétolás náluk vagy a selmeci nyaralóban, és a Nagy Selmeci Családi Buli nyáron. Én személy szerint mindig várom ezeket a találkozókat, mert végre lehet beszélgetni olyan családtagokkal is, akikkel csak ritkábban találkozunk.

A nyári buli általában július-agusztusban szokott lenni a selmeci nyaralóban, de mivel az kisebb kapacitású, és ha már selmeci buli, akkor 100 %-osan biztosított a Nagy Nyári Zápor(ok) és sátorbeázások sora, ebben az évben úgy döntött a "vezetőség", hogy a székhelyet most áttesszük egy panzióba, ahol mindenkit el lehet szállásolni fedél alatt. Bár mi a két gyerekkel ígyis-úgyis kivételezett helyzetben voltunk (amúgy is régen aludtam már sátorban, terhesség, pici gyerek, terhesség, pici gyerek...), de mégis jó ötlet volt, mert pénteken háromszor jött hirtelen és jókora eső...

Mi még csütörtök este indultunk Lévára azzal, hogy a két gyerkőc szépen elalszik majd az autóban, csak átrakjuk őket az ágyba, és készvége aznapra. Persze. Panni az utolsó két lévai utat végigdumálta, pedig jó másfél óráról van szó. Ezt még ugye megelőzte a nagy pakolás, hát nem semmi két gyereket és magamat összekészíteni, és akkor még az egyik kiságyat és az ágyneműket, törölközőket Léváról vittük. Másnap 10-fél 11 körül indultunk, délben lehetett elfoglalni a szállást. Kispeti már durmolt is, ahogy elindult a motor, Panni pedig Lévától percenként kérdezte, ott vagyunk-e már:)

Onnantól kezdve, hogy elfoglaltuk a szállást, Panni elfoglalta a játszóteret, és egész addig, míg haza nem indultunk, általában kint játszott, vagy a benti játszósarokban tartózkodott. Nagyon családbarát ez a panzió. 4 nagy apartmanból áll, mindegyik apartmanban egy nappali konyhával, kandallóval, és egy hálószoba, wc, fürdőszoba volt, nagyon szépen felszerelt mind. Mindegyik apartman egy kicsit különbözött a másiktól, volt bárpultos konyha, csak zuhanyzófülke, emeletes ágyas szoba. Mi az egyik apartman nappalijában voltunk, és bár a széthúzhatós kanapé rettenetesen nyikorgott, és mindig azt hittem, hogy összeesik alattunk, de megoldottuk az alvást - Kispeti az első ébredése után már inkább köztünk maradt, így nem keltettem fel az egész házat a ki-be ugrálással a kiesett dudi miatt. Lekopogom, itt nagyon szépen aludt:) Általaban 7 után kelt, valószínűleg a jó levegő és a sok újdonság miatt (ma 3-kor kelt, azt hittem, elmegyek világgá... Azért huncut a gyerek, próbálgat, ha már az 5 órai keléshez hozzászoktam, akkor most jöjjön a 3 óra...)

Apartmánový dom Pod Sitnom
Az emeleten volt még egy "társasági" szoba, az előtér, ahol egy billiárdasztal, gyereksarok (hinta, sátor, csúszda), rengeteg társasjáték és mindenféle nyelvű könyv volt. Itt is sok időt töltöttünk. Általában retro játékok voltak, ami Panninak is, nekem is nagyon bejöttek. Pl. retro dominó, amiből mindenféle pályát lehetett kirakni, és feldönteni, azzal nagyon sokat pepecseltünk, Panni jókat röhögött, amikor véletlenül ledöntöttem a nagy nehezen kirakott sort.

Kint a szabadban volt egy medence, ami még nem volt kitisztítva, egy kisebb játszótér egy hatalmas fa alatt - magas csúszda, mászóka, kis- és nagygyerek-hinta, homokozó, na és a legjobb móka Panninak - trambulin. Máig nem tudom megemészteni, miből van a gyereknek annyi energiája, hogy egyik játéktól a másikig rohan reggel 9-től este 7-ig, ha még annyira sincs ideje, hogy megálljon enni... Volt még egy kis sütögető rész, valamint egy altánok, ami alá mind a 21-en elfértünk.Jó kis hétvége volt, bár két gyerekkel azért nem annyira pihentető, de a családtagok igyekeztek levenni rólunk a terhet, Kispeti pl. majdnem csak altatáskor került vissza hozzám:) Panni jól megugráltatott a trambulinban, kreatívkodtunk is elég sokat. Tollaslabdáztunk is, Pannival macskásat játszottunk, és azért sikerült jókat beszélgetnem a család többi tagjával is. Esténként már 9-re elaludtak a gyerkőcök, aztán még kint beszélgettünk, scrabbleztünk. Én már 11-kor kidőltem mindkét nap, de Peti egész jól bírta, ők még activityztek, beszélgettek és "miegymás" hajnalig.

Kispetinek is bejött a hintázás

Fanni Panni legjobb barátja, sárban tapicskoltak, meztelen csigákat mentettek (Panni komolyan vette a dolgot, még vijjogott is, mint a mentőautó)

Peti unokatestvérétől kapott outfitben, még a cápás szvetter hiányzik a képről. Igazi macsó.

Jó volt ez a hétvége, nekem a hely is tetszett, visszamennék jövőre is. Akkor már Kispetit is nehéz lesz elvonszolni a játszótérről:)

1 comments:

Jozef Turok povedal(a)...

Dobry den,

Zaujal ma Vas blog v ktorom popisujete vikend v nasom apartmánovom dome Pod Sitnom. Vasu spatnu vazbu k ubytovaniu si velmi vazime a dakujeme Vam za vyjadrene, zaujimave a poucne postrehy. Radi Vas "Pod Sitnom" opat uvítame (bazen je uz funkcny:))

So srdecnym pozdravom,

Jozef Turok
j.turok55555@gmail.com

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon