Költözés, takarítás...

Hát úgy néz ki, ez az év már csak ebből fog állni... Otthon egyfolytában takarítok - végre mindent kiszelektáltam a szobánkból, ami nem volt a miénk, felmostam, összeraktuk még a második széket és az állólámpát is, elkezdtem kirakni a puzzle-t, amiből a faliképünk lesz (ez volt vasárnap-hétfőn) - erre kitalálták, hogy kedden festenek. Még a konyha, fürdőszoba, WC és a hatalmas folyosó nem volt meg. Persze megint minden ment be a szobánkba, a padló megint festékfoltos... Szerdán persze hazamentek a "rosszalkodók" (párom bátyja és barátnője), így a nagyja takarítás rám maradt... Festékfoltos csempe... Tegnap egész délután a fürdőszobát takarítottam, hát nem kis meló volt. Még a WC-t elvállalom, de a konyhaablakokat már mossa a Melinda... Végülis ő a ház asszonya:) Nameg ő egész nap otthon van. Jah, én vagyok az egyetlen munkába járó ember a lakásban, mindenki más otthon dolgozik és akkor kel, amikor akar:S

Nehogy nyugalom legyen, itt a cégben is költözünk. Egész héten pakolásztam, hurcoltam, dobozoltam, töröltem a polcokat, tegnap aztán le is költözött a mi részlegünk az első emeletre. Volt is galiba és veszekedés az "új szobatársnőmmel", mert tegnap délután, amikor kérdeztem tőle, jó lesz-e így az iroda, azt mondta OK, neki mindegy, hogy van. Aztán amikor hazamentem este, ő még visszajött - szerintem azért, hogy panaszkodhasson a főnöknek, hogy ő így nem fog ülni, ez így neki nem jó, meg ilyesmi. Hát ma aztán jól összekajabáltunk... Szóval jól telt az első közös napunk. És még mindig nincs vége...


Ezek függvényében persze nem igazán kreatívkodtam. Belekezdtem végre a patchwork-ös kötött takaróba, vettem hozzá - eddig két színű - vastagabb szálú fonalat. Először 15x15 cm-s négyzeteket akartam belőlük kötni, de úgy gondoltam, hogy 30 szem untig elég nekem ahhoz, hogy gyorsan kész legyen egy négyzet, így 12x12 cm-s lesz. Csak azt nem döntöttem el, hogy minden kis négyzet ugyanazzal a mintával legyen-e, vagy pedig különbözővel. A lusta kötés nekem nem igazán jön be, az olyan unalmas a végére... Főleg, ha a végső méret 180x120 cm lesz, az meg ugye 150 db kicsi négyzet... Szerintetek? Ti egyfajta mintából csinálnátok? Az eredmény valami hasonló lenne, egymáshoz hangolt színekből, ugyanabból a fonalból (most világoskéket csinálok:)


5 comments:

helen povedal(a)...

Én különböző négyzeteket készítenék :) Vagy kiválasztanék valami jó mintát, és azt ismételném, különböző színekből (de nem lustakötés, vagy hasonló egynemű mintát választanék, ha ugyanazt ismételném)

Az ilyen takarókat el tudom képzelni horgolva is! Csodásak!

Aranyalma povedal(a)...

Én pedig lustakötést választanék. Lehet, hogy elég unalmas kötni, de mivel hímzős is vagy, utólag a kiválasztott négyzetekre valami szépet és egyszerűt kigondolhatsz. (Ha akkor még lesz hozzá kedved.)

Persze a patchworkben is van olyan, hogy különböző blokkokat varrnak egybe, ami nagyon eredeti és látványos, tetszik is nekem. Lehet, hogy mégis jól jönne ki, ha így kötnéd...

Vagy ha mozaikszerűen: egy "lusta" négyzet, egy mintás négyzet, következő sorban csúsztatva, a lusta négyzet alá mintásat téve.

Jó munkát hozzá!

Anonymný povedal(a)...

Szerintem mivel színes lesz, legyen sima lustakötéssel. A különféle kötés az egyszinű fonallal mutatna jobban. Mondom...szerintem:)))

Christine povedal(a)...

Köszönöm a véleményeket:)
Hosszú gondolkodás - és két visszafejtés után úgy döntöttem, hogy lusta kötéssel lesz az összes, így a végeredmény nem lesz olyan össze-vissza. És ha meggondolnám magam? Van 150 négyzet, még mindig változtathatok:)
Sőt még arra is gondoltam, hogy lehetne az egyik lusta-négyzet vízszintesen, másik függőlegesen. Majd még eldől. Persze várom majd a véleményeket, ha már lesz pár négyzetem:) Ma készítettem is kettőt. Nem nagy haladás, de Manyesz PIF-ajándékát is csináltam, úgyhogy ez sem semmi.
Ja és már csak 148 négyzet:)))

Nina povedal(a)...

Szerintem nyugodtan feldobhatod mintás kockákkal, így tényleg olyan egyhangú lesz... :)
És hallgass magadra, elvégre a Te takaród lesz ;)

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon