Peti három hónapos

... volt tegnap. Ha minden bejegyzést így kezdek, legalább tudom, hogy nem vagyok nagyon lemaradva:)

Kicsi fiunk egyáltalán nem kicsi már, három hete már 6 kg fölött volt a súlya. Kedden megyünk az első oltásra és havi ellenőrzésre, nagyon kíváncsi vagyok, mennyit hízott ezalatt a három hét alatt. Továbbra is kap még anyatejet, de már fele-fele arányban a tápszerrel. Valahogy a betegségem és a kórházban töltött idő kombinációja csökkentette a tej mennyiségét. Gondolom tudnék többet is lefejni, ha nagyon akarnék, de így a két gyerkőc mellett kézi fejéssel igazság szerint néha már nem is bánnám, ha végre megszabadulnék ettől a tevékenységtől. De persze mindent megteszek a gyerekeimért... Reggelente néha szopizik, de nagyon sokáig tart neki, és erőtlenül szív. Érdekes módon napközben felidegesíti, ha cicivel kínálom, és nem is hajlandó szopizni.

Szépen tartja magát. Ha nagyon fáradt, akkor szokott még ingadozni a feje, de már hason is ügyesen elvan. Nagyon szeret repülőzni, olyankor olyan egyenesen tartja magát, mintha karót nyelt volna. Néha annyira igyekezik fekvő helyzetből hasizomra gyúrva felülni... Tegnaptól próbálkozik már a hasrafordulással is, egyelőre az oldalán megáll. 



Peti nagyon nyugis baba. Csak akkor sír, ha nagyon éhes, de azt napközben nem várjuk meg. Szépen elnézeget és eljátszogat a szőnyegén, főleg, ha tele a pocak és tiszta a pelus. Csak az a lényeg, hogy legalább ott üljünk mellette. Szereti elnézni Pannit, ahogy játszik vagy bolondozik neki. Nagyon kommunikatív, sokat nevetgél, beszélget, gügyög, válaszol a mi gügyögésünkre. Úgy tud nevetni, amit lehetetlen leutánozni, nagyon aranyos:)


Körülbelül a hónap felében elkezdett játszani a felakasztott tigrisével. Még kicsit óvatosan, néha ügyetlenül ütögeti, de napról napra ügyesebb. Eleinte megfogta a csörgőt, aztán azon dühöngött, hogy nem tudja elereszteni. Mára már mindent a szájába gyömöszöl, főleg az öklét. Sokat nyálzik, mintha már jönne a foga. 


Bár még nem alakult ki igazi napirendünk, de szépen tudtomra tudja adni, mikor fárad el nagyon, és szüksége van 10 perc pihenésre. Mert napközben nem alszik többet (a déli sétán vagy erkélyes babakocsis alváson kívül). Mint Panni, ő is 7-8 óra között ébredezik, ebben nagyon jók mindketten (bár mostanában már fél 6-kor felkel, és csak úgy hajlandó még tovább aludni, ha magam mellé veszem). Pannival igyekszünk az első 10 perces alvása alatt felrakni az ebédet, így szerencsére mindkét gyerekkel eleget tudok játszani, foglalkozni. Ebéd után pedig kimegyünk játszóterezni. Ezzel a résszel tehát nincs gondom, ha még a házimunkával is tudnék foglalkozni, teljesen elégedett lennék:)


 
christine blogja Blog Design by Ipietoon