Peti 9 hónapos

... avagy ugyanannyit töltött kint, mint bent. És már el sem tudom képzelni, hogy valamikor belefért a pocakomba, és már azt sem, hogy valamikor nélküle éltünk.



Ez egy kicsit nehezebb hónap volt mind a kicsinek, mind nekünk. Panni hazahozott egy kis ovis vírust, ő is itthon volt egy hétig, nagyon nehéz volt visszaszoknia az oviba. Kispetit jobban megviselte ez az egész, valószínűleg azért is, mert közben a fogai miatt is elég nyugtalan volt. Októbert nehezen nevezhetném az alvás hónapjának:) Éjjel rengetegszer felkelt, nagyon köhögött, sokszor tejet is hányt (egyébként pont mint a Panni, ha beteg... visszacsurog a váladék a torkára és fullad). Jó két hétig tartott ez az állapot, és miután hozzászoktunk újra az alváshoz, tegnap megint elkezdett köhögni... Ebben a hónapban már háromszor voltunk dokinál, csütörtökön megint megyünk ellenőrzésre, és valószínűleg bőrorvoshoz is el kell majd mennünk, mert elég csúnya kiütései vannak a könyökein és a hátán. Nagyon remélem, hogy nem ekcémás szegénykém. Ráadásul még 10 hónapos ellenőrzése is lesz, kiváncsi vagyok, mennyit nőtt már.

Na de elég a panaszkodásból, lássuk mi történt ebben a hónapban.

Az első után elég gyorsan kijött a második fogacska is, így már párosban harapja le az orromat csupa szeretetből. Még a felső 4 fognál van teljesen kifehéredve az ínye, de biztos vagyok benne, hogy ő is megtréfál majd minket, mint Panni, és az alsót növeszti ki előbb (az is látszik már).


Ügyesen mászik már, Pannival néha versenyt másznak, de Peti hamarabb feladja, mert általában valami érdekes az útjába kerül. Otthon gyakran hagy engem a nappali szőnyegén, ő pedig felfedezőútra indul, és a szemközti gyerekszobában táborozik le. Elég hamar megtanult felállni a bútorokban, most már mindig a nyomában kell lenni, mert lépten-nyomon felkapaszkodik valamiben. Főleg a ruhaszárítót szereti, én nem annyira... Egyszer sajnos azt is kipróbálta, meddig lehet elmászni a hálószobai ágyon, egy szép kis púp emlékeztetett a kalandjára pár napig.



Szereti, ha buborékokat fújunk, szereti a Fíha Tralalát (ha bekapcsolom neki, mielőtt megyünk valahova, úgy fel tudom öltöztetni pár réteg ruhába, hogy észre sem veszi), ha táncolunk neki, a szlovák altatódalt, és még mindig nagyon szereti, ha Panni bolondozik neki. Pannit néha inkább idegesíti, alig várja már, hogy lehessen vele valamit játszani, de azért vannak gyenge pillanatai, amikor megállunk az autóval, kikapcsolja az övét és odamászik hozzá, hogy "Jajjdecuki kisgyerek vagy te már":)

A pocakját is szereti, szinte mindent megeszik, amit főzök neki (továbbra is csak a házi kosztot, de azért az jó...). Ha épp nem beteg, akkor néha az éjszakát is átalussza, általában picivel korábban kel, mint mi szeretnénk, de épp csak egy picivel az óvodába készülődés előtt. De inkább egyszer még felkel éjjel egy kis tejcire. Ha szerencsénk van, pelusozás után elalszik, de sokszor volt ebben a hónapban, hogy egy-két órákat is tekergett és nyögdécselt és beszélgetett éjjel... Viszont rájöttem, hogy csak el kell ringatni, mert napközben sem lehet már csak úgy letenni és melléfeküdni, túl sok minden érdekli már. 

Imádom, ahogy szégyenlősködik, és ha valaki incselkedik vele, akkor belebújik a nyakamba. Egyébként pedig nagyon nyugodt, jó baba, egy rossz szavam sem lehet róla. Csak az az alvás:))



 
christine blogja Blog Design by Ipietoon