Virágos hangulatban

Kicsit takonypóc lettem a hétvégére, ráadásul még pár órát egyedül vagyok itthon, úgyhogy elkezdtem a sarokkupim (hímzős sarkam) puccba vágását. Ellustultam költözés előtt a fonalpakolással, ha befejeztem egy képet, a fonalak továbbra is egy táskában hevertek. Mostanra már halvány lila gőzöm sem volt róla, milyen fonalam van, és milyen nincs. Úgyhogy az előbb szépen elpakoltam, beírkodtam őket, így háromnegyedére csökkent a kupi.

A kupicsökkentés abból is áll, hogy az elkezdett munkáimat egyenként befejezem. Ma a virágos terítőmre került a sor, a Bucillától kapott Aida betétes anyagon. Egyszer megtetszett egy "naptáras" minta, amiből sokan RR kendőt csináltak, de az 36x36 x-ből állt, én meg úgy emlékeztem, hogy az én négyzeteim 32x32 x-esek. El is kezdtem egy magazinos mintát, de az nem tetszett annyira. Ez volt az első verzió:


Tegnap valamiért megint átszámoltam az xeket, és kiderült, hogy 37x37-es:) Nem is volt kérdés, mi lesz a terítő sorsa. Az első mintát kifejtettem, és ma meghímeztem az első naptárasat. Nagyon tetszik a végeredmény. Ahogy néztem, a kontúrozással lesz elég munkám...


2 comments:

Mónika povedal(a)...

Jobbulást!

Christine povedal(a)...

Köszönöm, egyelőre úgy néz ki, hogy csak hétvégi "akció" volt, nehogy már csinálhassak valamit:)

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon