NKK 9. hét

Nagyon gyorsan telt el a múlt hét is, szinte nem is tudom, mivel... Már csak egy hét karácsonyig, Panni csizmácskái az ablakban is rohamosan csökkennek. Múlt héten szülinapoztunk, Panni 3 éves lett. Szerdán meghívtuk a keresztszülőket, "tortát" sütöttünk, gyerekpezsgőztünk, pizzáztunk. Egyébként minél többet takarítok és szelektálok ebben a lakásban, annál nagyobb a kupi... Így azért nem is erőltetem most már meg magam:) Szerencsére a keresztszülők nagyon sokat segítenek, amit nem bírunk megköszönni, kedden délután is elvitték Pannit magukhoz, így sikerült bepakolnom Kispeti komódjába és kiválogatni a hazajövő rucikat. A héten beszereztem már mindent a kórházi időszakra, már csak be kéne csomagolni a táskákba. Hóembereket horgoltam ajándékként, hétvégén pedig a lévai nagyszülőkhöz mentünk, ahol megtartottuk Panni második szülinapi buliját is igazi, fincsi tortával, és persze sok-sok ajándékkal. Azért nekünk és a nagyszülőknek is hozott valamit a Mikulás:)

Ez a hét az utolsó simítások hete. Jócskán el vagyok maradva, de egyáltalán nem stresszelek, hisz a takarításnak ígyis-úgyis meg kell lennie, és egy gyerek mellett nem tart ki egy hétig a rend és tisztaság. A sütésben pedig profi kis segítségem van. Inkább intézkedős hetet tartunk most. A feladatok a következőek:

  • adventi takarítás
  • megvenni mindent, ami hiányzik - beszereztük az összes ajándékot, már csak anyunak kell vennünk valamit (de azt tudjuk, mi lesz), mert amit egy hónapja rendeltem ebayen, sajnos elveszett valahol... Karácsonyfadísz, dekoráció, csomagolópapír - mind megvan. Sütős alapanyagok a héten a Lidl-ből:)
  • megvenni a fenyőfát - műfenyőnk van
  • befejezni a saját készítésű ajándékokat - tegnap végre összeraktam fejben, kinek mit szeretnék csinálni, este neki is álltam, és hihetetlen gyorsan elkészítettem jópár horgolt csillagot. Még ötöt szeretnék készíteni, aztán ki kell keményíteni és kifeszíteni, utána megmutatom a blogon is.
  • becsomagolni az ajándékokat
  • feladni a képeslapokat - mi nem küldünk, feladtam viszont a moly-karácsonyos ajándékomat - egy könyvet, hóemberkéket és egy finom csokit
  • leellenőrizni a fényképezőgépet - bizony, azt fel kéne tölteni, mostanában Panni nagyon szeret fényképezni, szelfizni, és nem igazán bírja az elem:)
Mi ezen kívül a héten még hozzáteszünk egy-két munkát: ma pl. végre kimossuk a lagzis rucimat, ami két és fél éve a szennyeskosárban lapul. Már a fürdőkádban várja, hogy végre befejezzem ezt a posztot és jól megdögönyözzük a Pannival. Karácsonyi zenéket hallgatunk és válogatunk, hogy azért ne legyen meg minden többször. Közben jót táncolunk a pörgősebb számoknál. Csütörtökön fülbevalót csináltatunk, hogy Panni igazi kislány lehessen karácsonykor:) Hétvégén meglátogatjuk Hajniékat, aki Panninak és Emma unokahúgomnak is szuper karácsonyi ajándékot készített - sapit és körsálat tavaszra. Átadjuk még a nagynénémnek a macis képet, amiért holnap mehetünk a keretezőhöz. Szeretném még rendbe rakni Panni asztalát, mert már nincs helye az asztalon rajzolgatni, így a kreatívkodás mostanában elmarad. Kapott egy ceruzatartót is szülinapjára, kiválogatom még a rengeteg filctollát és színes ceruzáját, nem kell mindennek elő lennie... Ezen kívül még be akarom vele fejezni az ajándékokat, amiket a nagyszülőknek és a dédszülőknek készít. Lesz még mit csinálnunk...
 
christine blogja Blog Design by Ipietoon