Könyvek


Hétfőn megvettük a Harry Potter utolsó részét, mert Petinek elfogyott az olvasnivalója. Ha én könyvesboltban járok, sajnos rámjön a hörcsögmániám, azaz válogatok, és nézem, hogy mit vehetnék meg. De Peti most leállított... Annyi könyvet vettem mostanában, és persze ki sem olvastam még őket, hogy az nem is igaz. Megfenyegetett, hogy addig nem vehetek könyvet, amíg ki nem olvasom az összes Harry Pottert (még 2,5 könyv van hátra), plusz 2 könyvet azokból, melyek a polcomon állnak. Ebből válogathatok:
  • Philipp Vandenberg - Az Elfelejtett pergamen - bátyámtól kaptam kölcsön, olyan DaVinci stílusú...
  • Tasha Alexander - Aranykor - Erzsébet királynő életéről szól
  • Agatha Christie - Poirot első esetei - Christie nagy kedvenc...
  • Hugh Laurie - A balek - na ki miatt is? Csakis House doki miatt. Bár a könyvre Peti azt mondta, hogy nem olyan jó... Angolhumor. Meglátom, én értem-e:)
  • Cecilia Ahern - Ahol a szivárvány véget ér
  • Méhes György - Emmi
  • Jane Austen - A klastrom titka
  • Nick Hornby - About a boy: ezt németül olvasom, úgyhogy egy kicsit tovább tart
  • Daniel Keyes - Az ötödik Sally
A Jane Austen és Szabó Magda könyveket gyűjtöm, imádom őket... Néhány könyvet az ismertetőjük miatt vettem meg, mert érdekesnek tűntek. A balekot meg House miatt, nem tagadom:) Imádok olvasni, de szerintem ez most egy évre elég lesz:)) De ha meglátok egy jó könyvet... mi lesz velem???

Ti milyen könyvet olvastok éppen? Ki a kedvenc írótok vagy mi a kedvenc műfajotok? Tudom, nem éppen témába vágó a kérdésem (kézimunkához), de legalább így is propagálhatjuk az olvasást ebben a rohanó világban:)

2 comments:

Anonymný povedal(a)...

Erdekes, irtam ide tegnap, de nem jelent meg.
En is imàdok olvasni, ès szinte minden mufajt szeretek (a nagyon vères horrortortèneteket nem). A tortènelmi regènyek nagy kedvenceim, imàdom Robert Merle-t ès Mika Waltari-t, a klasszikusok kozul èn is szeretem Jane Austen-t ès Charlotte Bronte-t, a Jane Eyre-t kèt-hàrom èvenkènt ujraolvasom.A krimiket is szeretem, de a kifinomultabb fajtàjuakat, ahol a detektiv agymunkàval jon rà a gyilkos kilètère.
A legnagyobb kedvencem Hrabal, imàdom a stilusàt, a tortèneteit, szerintem szàzadunk egyik legnagyobb iròja.
Ja, ès a nagy kedvenc, a "klasszikusok klasszikusa", a Galaxis Utikalauz Stopposoknak!
Szègyen ès gyalàzat, Szabò Magdàt mèg nem olvastam, pedig foldim is, debreceni, mint èn. De ami kèsik, nem mùlik!

Jucus povedal(a)...

Szia! Még nem jártam erre, de köszönöm, hogy adtál ötletet! Azt az elfelejtett pergament el kell olvasnom! Imádok olvasni én is, nagyon szeretem Wass Albertet. Annyira szépen ír, talán Jókaihoz tudnám hasonlítani. Szabó Magdától Az ajtót olvastam, nagyon tetszett. Tegnap este John Fowles Lepkegyűjtőjét fejeztem be, ez egy pszicho - thriller volt, ez is tetszett. Jövök ám máskor is!:o))

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon