Harry Potter

Mivel drága unokatesóm már egy hete nyaggat, hogy mutassam meg hogy haladok a karkötőjével, és már nem bírom ezt a nagy terhet:P, jöjjön hát a naagy, a hatalmaaas, az egyetleeen, az igazi

Harry Potter karkötő!!!


Ja, hogy semmit sem lehet látni belőle? Az az első, az egy H betű, a másik meg a P betű fele, igazából egy villám alakú sebhely:) A HP-betűk ismétlődni fognak, ha már több lesz belőle, gondolom jobban fog látszani. Az egyetlen gond ezzel a mintával, hogy tükörképes, de gondolom kézen majd jól fog kinézni.

Az ilyen fajta - betűs vagy szimbolos - karkötő kissé más technikával készül, mint a többi, mint amilyeneket már többet is csináltam, pl. itt és itt és még itt is:) Az elején majdnem földhöz vágtam (amúgy mindegy lett volna neki), de a második sor után már ment minden, mint a karikacsapás. Az a jó benne, hogy ha egy-egy csomót elrontasz, nem kell visszafejteni az egész karkötőt, mert soronként kell két-két szálat összecsomózni, úgyhogy a következő sorban még simán ki lehet bontani az előző sor csomóját, ha nem úgy állnak a szálak, ahogy kellene.

Na befejezem a locsogást, mert közben MSN-ezek az unokahúgommal, és minden második mondata az, mikor lesz már kész:) Egyébként nagy HP-rajongó, ha előre tudom, hogy másodszor is ki akarja olvasni a könyveket, akkor nem cipelem őket vissza Pozsonyba:S

Karácsonyra még kért hozzá egy ilyen könyvjelzőt, Griffendéles színekben:


Ha esetleg más valakinek is van a családjában HP-fanatikus, akkor a leírást itt találhatjátok hozzá angolul. A karkötőé pedig itt van. Itt pedig más karkötőminták is vannak HP témában, találtam egyet egész Harry Potter szöveggel is, de mivel a mintában nincs megadva, merre menjenek a fonalak, nem mertem vele megpróbálkozni. Pedig jól néz ki. De azt hiszem, kezdem pedzegetni a dolgot, hogyan is kell a fonalat vezetni. Majd talán egyszer megpróbálom ezt is.

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon