Gödöllő

Mostanában PIF-ezek, úgyhogy nincs igazán érdemleges mutatnivalóm... Mutatok azért pár fényképet, múlt hétvégén, június 18-20-án családi hétvégén voltunk Gödöllőn.

Pénteken jó nagy zuhéban tettük meg a pár órás utat. Elfoglaltuk a szállást, megebédeltünk, majd nyakunkba vettük a várost. A szokásos dolgokat néztük meg, könyvesüzleteket, kreatív boltot, sörsátort:D Később pedig ellátogattunk a gödöllői Királyi Kastélyba, Sissi "nyári lakába" (valahogy üldöz engem ez a téma, tegnap is a róla készült új filmet néztem, bár a sorozat Romy Schneiderrel a főszerepben felülmúlhatatlan...). Estefelé bekukkantottunk még a Szent István Egyetemre is. Hát a mi egyetemünk ehhez képest egy szocis kocka... Bár ezt addig is tudtam:)

Szombaton a veresegyházi maciparkban voltunk. Visszafelé Gödöllőre még megbámultuk a fóti templomot, egyszerűen gyönyörű, hatalmas épület... Jól jött ki ez a hétvége, mert éppen ekkor volt a múzeumok éjszakája is. Újra visszamentünk tehát a Királyi Kastélyba, és egy bő egyórás tárlatvezetésben volt részünk. Csak azt sajnálom, hogy alig volt pár eredeti darab a kastélyban, mindent szétlopkodtak a németek, mikor a háború alatt a kastélyban "vendégeskedtek"... Aztán elüldögéltünk még a kastélyparkban, előadások voltak, operaénekek, operettzenék zongorával... Szuper volt az este. Hazafelé benéztünk még a Városi Múzeumba is, ott cserkészkiállítás volt.

Vasárnap 10-ig kijelentkeztünk a panzióból, majd elindultunk haza. Megálltunk még Mogyoródon, hátha beengednek a Hungaroringre, de persze nem volt szerencsénk. Vácott megebédeltünk, "áthajóztunk" az ottani körforgalmon (hihetetlen mennyiségű víz volt az úton), majd szétváltak útjaink, és elindultunk haza. Tofut is átvettük a nyaralásból, szerintem jobban bírta nélkülünk, mint én nélküle:))

Szuper volt ez a hétvége, köszönöm minden résztvevőnek!!!
És akkor jöjjenek a képek - egypár új bejegyzésben.

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon