Schlosshof

Az előbb sikerült jól összetintáznom magam, ami eszembe juttatta, hogy akár már kezdődhetne is a hétvége. Ma már nem kéne többet dolgoznom:) De még mielőtt elindulok a kirándulásra, van egy lemaradásom, amit pótolni szeretnék.

Május elsején (na ugye, lusta ééén) átruccantunk az ausztriai Schlosshofra, ami egyébként kb. 3 km-re van Pozsony azon részétől, ahol most lakunk, de mivel a bicikliutat még csak félig készítették el, 30 km-t autóztunk. De a babával már elég lesz csak átbicajozni:)

A kastélyt az 1720-as években Savoyai Jenő herceg számára építették, reprezentatív vidéki- és vadászszékhelyként. 1750-ben Mária Terézia vette meg a kastélyt, amit a férjének ajándékozott. A kastély és kertje magában gyönyörű, kár, hogy nagyon kevés berendezés maradt csak meg, mivel a későbbi Ferenc József császár elszállítatta a bútorokat, melyeket aztán más kastélyok berendezésére használták fel.

A parkban egy csomó állat van, ami a legjobban tetszett - még nem is láttam ilyet - az a fehér páva volt. Jöjjenek a képek, mostanában nem tudok írni:)
















1 comments:

IsaBella povedal(a)...

De gyönyörűűűű! Én nagy páva rajongó vagyok, sajnos élőben még én sem láttam fehér pávát, de van két keresztszemes mintám is róluk, azt várják, hogy átkerüljenek a Majd listáról a Most listára. ^^

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon