Az 5. hónap...

... és még két hét, természetesen.

Gondolkodtam, gondolkodtam, mit is írhatnék az ötödik hónapról, mert látszólag nem történt semmi, de aztán belegondoltam, hogy mégiscsak mennyit fejlődött ez a kis csibész. Mivel rég elmúlt 5 hónapos, eléggé összefolynak a történések a 6. hónappal, már rég elterveztem, hogy írni fogom, mikor mit csinál, de mindig elfelejtem a nagy örömködésben.

A hónap azzal kezdődött, hogy Panni megtanult a hasára fordulni. Az első napokban eleget szenvedtünk vele, mert amint lefektettem, azonnal átfordult, és mivel az elején az egyik kezét még nem tudta kihúzni maga alól, meg amúgy is utált hason feküdni, pár másodperc múlva mindig bőgés volt a játék vége. Azóta megtanulta, hogy csak akkor forduljon át, amikor valami érdekes játék van arrafelé. Most már elég sok időt eltölt hason fekve. Vissza még csak két-háromszor fordult, de most teljesen másra koncentrál. A kezeit is megfontoltabban használja már, minden játékot alaposan áttanulmányoz, majd a szájába nyom. Hihetetlenül erősen tud fogni, főleg hajat tépni és markolni. Ha odatartom a kezemet, próbálja felhúzni magát ülő- majd álló helyzetbe. Ha leteszem a kiságyba aludni és még nem álmos, akkor általában szétszedi az ágyat és teljesen más pozícióban találom. 
Megkezdtük a hozzátáplálást is, eddig répát, krumplit, brokkolit, karalábét, banánt, almát és körtét próbáltunk. Ügyesen belapátolja már az ételt. Az alvással sincs szerencsére még gondunk, egyszer történt meg, hogy 3 órára teljesen kialudta magát, és csak szenvedtünk fél 6ig. Sokat mosolyog és beszél.


4 comments:

Jucus povedal(a)...

Nagyon édes a picitek! Mennyit fejlődnek ilyen pici idő alatt!

Tofukátok hogy van?:o)

IsaBella povedal(a)...

De kis cukorborsó ez a lány! Most született, s máris fél hónapos! Csak így növögessen tovább is! :)

Laucica povedal(a)...

Imádnivaló ez a lyány!!!:)))

Christine povedal(a)...

Köszönjük szépen:)
Sajnos nincs időm mostanában szinte semmire, nagyjából egész nap csak vasalok a szabadidőmben, még a blogokat sem tudom elolvasni, pedig az nagyon hiányzik... Szóval bocsi, hogy csak későn válaszolok...
Tofunak sajnos mennie kellett... Féltékeny volt nagyon, mindig a wcje mellé pisilt, több volt vele a gond, mint az öröm. Nagybátyámék épp hazajöttek Hollandiából és nyuszitenyésztésbe kezdtek, természetesen nagy nyuszikéba, így átvállalták Tofut is a saját kis törpenyuszijuk mellé. Úgyhogy nem kell izgulni, nem lesz belőle tepsifüles. Két hetente hétvégenként meglátogatjuk, nehéz volt neki eddig, de lassan megszokja, remélem. Fáj a szívem érte...

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon