A 9. hónap

Annyira gyorsan eltelt ez a Pannihónap, hogy nem is igazán győztem regisztrálni, mennyit fejlődött, mi mindent csinált. Nem is írtam most a dolgokat, úgyhogy a felét szerintem már normálisnak veszem, nem úgy, mintha ebben a hónapban tanulta volna.

Először is, a mászás terén sokat fejlődött. Rengeteget gyakorol, szinte futva mászik, eszméletlen gyors tud lenni. Most már általában valamilyen játékát az egyik kezében fogja, úgy mászkál, vagy ami még viccesebb, szájába veszi a játékot és nekiiramodik, mint egy cicaanyuka. Mindenben pillanatok alatt felkapaszkodik, és már nem billeg, egyenesen áll. Elvétve megáll pár másodpercre támaszték nélkül, ha nem veszi észre, hogy nem fogjuk. Óvatosan huppan le a popsijára, szépen megtanult földet érni. Térdelve is szokott játszani.

Megtanulta eldobni a labdát, itt-ott el is kapja gurulás közben. A töltőtoll tetejét leveszi. Szereti felvenni, felmarkolni a kavicsokat, és lassan kiszórni a kezéből. Már nem landol minden egyenesen a szájában, de azért nem árt figyelni:)

Sok mindent megért már, amit mondunk neki. Ha felszólítjuk rá, megkeresi és elhozza a labdát vagy a tigrisét. Megmutatja a könyvben a cicát, kutyát vagy a tigrist. Tudja, hol a tiktak (óra, nem cukor:)) Ha megkérjük, puszit ad a telefonnak, ha ő van háttérképen, vagy a szék ülésénél is van egy olyan kör alakú valami, amiben látja magát, azt is szokta puszilgatni. Nekünk ritka eset, ha puszit ad kérésre, csak nagy szeretetmámorában szokta leharapni az orrunkat.

A legviccesebb új mutatványa a tánci-tánci, ha meghallja a zenét vagy a tánci szót és éppen álldogál, elkezdi riszálni a popóját. Anyunál megtanult felmászni a lépcsőn, itthon nincs hol gyakorolnia. Nincs is olyan magasságban valami, ahova fel tudna mászni, pedig jó lenne gyakorolni.

Továbbra is imádja a visszhangot, amint kiérünk a lakásból, elkezd kurjongatni a folyosón. Szereti a társaságot, a kisgyerekeket elfigyeli, és ha társaságban vagyunk és épp nem figyelünk rá, akkor hangosan kinyilvánítja nemtetszését. Egyébként akaratos egy gyerek, annyi szent...

Kijött a harmadik foga is, alul... A felső ott duzzad neki már egy hónapja. De ez az alsó kb. 2 mm-re távolabb van az első kettőtől, reménykedem, hogy majd a többi összenyomja, mert így elég gázos... És ez az első kettő is görbén nőtt...

Sokat beszél, mammmmammma (ilyenkor panaszkodik), babbbabba, abba a fő mondanivalója.

Szerencsére azért nélkülünk is egész jól elvan, najó, konkrétan le se sz..ja, ha pár órára eltűnünk:) Amúgy meg nem egy babusgatható fajta, ki nem állhatja, ha fektetve magamhoz ölelem (mint pici korában, ha altattam). 

Ebben a hónapban én nem is csináltam róla képet, Peti kattintott egy-kettőt:







4 comments:

Edit povedal(a)...

Szép családod van! :)
Nagyon szépen fejlődik Panni! :)))

Christine povedal(a)...

Köszönöm:)

IsaBella povedal(a)...

A kis Panni ismét mekkorát nőtt! (: Nagyon szépek vagytok.

Christine povedal(a)...

Bizony, nagylány már, néha én sem hiszem el...

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon