Helló ősz!


Tegnap megérkezett a csillagászati ősz, ami jó csípős hideget hozott magával. Szeretem az őszt, azt is, amikor ragyogóan süt a nap, de már hidegebb van, és azt is, amikor egész nap szakad az eső, én meg bentről nézem (gyerekkel azért most inkább az elsőt szeretem jobban:) Sok blogon láttam ezt az őszi tag-et, gondoltam én is kitöltöm:

1. Sorolj fel három dolgot, amit szeretsz az őszben! A verőfényes, de hidegebb napok, hogy naponta többször iszom teát, elalvás előtt hallgatni az ablakon kopogó esőt, kint szakad az eső, de bent meleg van és egy jó könyvet olvasok. 

2. Milyen ízesítésű a kedvenc teád? Hááát, én Earl Grey fan vagyok, azon kívül csak a lidlis granulátos citromos teát iszom meg, és a Pigi teát citrommal (azt hiszem, azt csak itt Szlovákiában kapni) 

3. Melyik az az esemény/alkalom, amit a legjobban vársz idén ősszel? Kalandos őszünk lesz, legalábbis ami az októbert illeti. A legjobban a budapesti kirándulást várom, amit a 10 éves évfordulónkra foglaltunk le Petivel. Panni addig a nagyszülőknél lesz. Előtte még lagziba is megyünk, Panninak még rucit kell venni. Jövő héten lesz Peti szülinapja is, valamint barátnőmnek, Hajninak is októberben érkezik a picur. Lesz még egy közös szülinapozás Petivel és bátyjával szigorúan gyerek- és felnőttebb-mentesen. Megrendeltünk már két szekrényt a gyerekszobába, még nézünk hozzá egyet-kettőt, festünk és rendezkedünk. Valamint el kell költenem a kiállításon megnyert vásárlási utalványt is. Jön az Éhezők viadala harmadik részének első fele, na és lesz sok-sok mandarin:)
Szeretnék életemben először almáspitét is sütni, befejezni egy-két elkezdett hímzésemet és a lakás "lomtalanítását".

4. Szereted a sütőtököt? Őszintén szólva tavaly ettem először sütőtököt, annyi jót hallottam róla Hajnitól, muszáj volt kipróbálnom. Nagyon bejött nekem és Panninak is az édes íze, így ebben az évben is készítek majd többször. Van még három hokkaido tököcske a kamrában, abból krémlevest szeretnék készíteni.

5. Ha meghívnának egy Halloween buliba, minek öltöznél be? Soha nem gondolkodtam rajta, és már nem is fogok, hamarabb fogom azon törni a fejem, mit adok majd Pannira farsangi bulikon:) Ha már amerikai szokások, én inkább egy hálaadásnapi vacsorán vennék részt.

6. Melyik a kedvenc ruhadarabod az évszakban?
7. Sima sál vagy csősál?
Nem vagyok egy beauty blogger, meg nem is az én stílusom az öltözködésről írni, meg azt sem tudom, mi az a csősál:) (majd megnézem) De tervezek pár sálat kötni most magamnak.

8. Milyen illatokat szeretsz ősszel? Mandarinmandarinmandarin!!!

9. Melyik a kedvenc forró italod? A tea, valamint a "horúca brusnica", ami valószínűleg forró vörös áfonya.

Ti szeretitek az őszt?:)
 
christine blogja Blog Design by Ipietoon