Karácsonyi ajándék könyvlista - természetesen magamnak

Egyet pislantunk, és itt is a karácsony. Kérdezgetik tőlem, mit szeretnék ajándékba, de ez az első év, amikor meglepetést szeretnék, nem mondtam senkinek semmit. A könyv viszont olyan dolog, amit mindig szívesen fogadok, így összegyűjtöttem azokat, amiket a legeslegjobban szeretnék.




Szerintem azt mindenki tudja rólam, hogy Agatha Christie rajongó vagyok. Mostanában a megírás sorrendjében olvasom a könyveket, és igyekszem be is szerezni őket. Már 21 AC könyvem van, aminek nagyon örülök. Ezekből a legtöbb használt példány, antikvár vagy rukkolás. A Chimneys titka (más címen Királyok és kalandorok) és A titokzatos négyes a következő 2 hiányzó darab. A titkos ellenfelet már olvastam, korábbi a sorban, de ezt még nem sikerült beszereznem. Újdonság a könyvpiacon A monogramos gyilkosságok, melyben egy krimiírónő, Sophie Hannah próbálta újra életre kelteni Poirot-ot, nagyon kíváncsi vagyok rá. A Miss Marple és A karácsonyi puding esete novelláskötet, A Greenshore-gloriett pedig újdonság a rajongóknak. A Poirot és énben pedig David Suchet, Poirot alakítója ír Poirot-hoz fűződő viszonyáról.

Imádtam és imádom most is az Anne sorozatot, bármikor adják a tévében, mindig megnézem. A könyveket is olvastam mind, sajnos későn jutott eszembe, hogy beszerezhetném őket, mert már csak pár részét találni meg a könyvesboltokban. Szerencsére ezekben a hetekben sikerült happolnom a rukkolán az első három részt, így már csak 5 hiányzik:)

Az Egy boltkóros naplóját valamint a Csokoládécipőt már olvastam, de csak velük lehet teljes a sorozat.

A többi mind-mind olyan könyv, ami mostanában felkeltette a figyelmemet, és nagyon szeretném őket elolvasni és a polcomon tudni:)


4 comments:

Mónika povedal(a)...

El kell hogy keserítselek. A Selyemhernyót jövő februárra ígérik, az meg még messze van:(
Amúgy klassz kis lista, reméljük értő fülekre talált a bejegyzésed.

Kristína povedal(a)...

Igen, tudom, azért van olyan messze-messze, a lista végén:) A molyról kopiztam be ide. Én is remélem, azért valaki megszán egy könyvvel:)
A Kakukkszót már olvastad egyébként?

Mónika povedal(a)...

Igen, még a nyáron. Egyik hétvégén lementünk a Balatonra, de nem volt kimondottan strandidő, úgyhogy egész délután a parton feküdtem bebugyolálva, és olvastam. A könyv érdekes volt. Annyira nem volt különleges és lehengerlő, mint amennyire el vannak ájulva tőle, de ahhoz elég jó volt, hogy előrendeljem a következő részt.

Cimpulusz povedal(a)...

Meghajlok előtted. :) Én is nagy AC rajongó vagyok, de viszonylag kevés saját kötetem van (9 db), nagyrészt könyvtárazom inkább.Isteni hímzőfilmek készültek belőlük...

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon