Az első 2,5 év

Hol van már ez... hisz az első 2,5 évtől is eltelt már majdnem 2 hónap. De azért gondoltam, jó lenne pár gondolatot írni erről a fél évről is, mert később szeretnék majd babanaplót csinálni Panninak (majd ha 18 lesz:), és jó lesz, ha össze vannak szedve a dolgok. 

A félév történése, hogy kijött az utolsó két őrlőfog is, persze ugyanúgy megszenvedtük, mint az első kettőt, de most már túl vagyunk rajta... Még most is naponta szól, hogy anya nézd meg, kint van-e már az összes fogam. Viszont az utóbbi hetekben megint elkezdett nyálazni, mint pici korában, lehet kijön még pár fog:) 

Volt fülbevalója is pár hónapig... Az orvosit nagyon jól bírta, de miután betettük neki a fehér aranyat, egyfolytában begyulladt a füle. Így azt kivettem neki, de nem sikerült mindjárt visszarakni az orvosit, másnapra meg már elkezdett begyógyulni a kilövött lyuk. Hamarosan készülünk újra átlövetni, csak erőt kell még hozzá gyűjtenem...

Leszoktunk a pelusról is. Napközben már október-november óta nem volt neki, de a kakilást csak pelusba volt hajlandó végezni. Egyáltalán nem erőltettem a leszokást, de a vége felé már kicsit frusztrált a dolog. Aztán hirtelen gondolt egyet, és elkezdett wc-re járni. Áprilisban megvettük az ágyát (emeletes, hogy bevonzzuk a kistesót:). Előtte egy hétig az anyumnál voltunk, ott már száraz pelussal kelt minden reggel. Egy hét után már otthon is levettem róla, és láss csodát, azóta pelus nélkül vagyunk:) 

Sajnos, nem sajnos, leszoktunk a délutáni alvásról, már márciusban. Már délután is rengeteget szenvedtünk az altatással, másfél óra altatás után egy óra alvás, és este ugyanez pepitában. Besokalltam, így kipróbáltuk azt, hogy fent maradt napközben. Meglepően jól bírta... Sőt, azóta csak kétszer aludt napközben, amikor beteg volt. Na meg persze az autóban bealszik, ha hosszabb útra megyünk. Eleinte már este 8-kor aludt, lehetett kreatívkodni:) Most már 9-fél 10 körül alszik el, de két hete meg már 9-ig alszik reggel. Mondjuk ez annyira nem tetszik, akkor lenne jó, ha én felkelnék 7-fél 8-kor, és akkor legalább megfőznék, mire felkel...

Oviba nem vették fel, pedig két helyre is beadtam a jelentkezést... De nem is baj még, úgyis itthon leszek még pár évig. Azért jó lett volna már közösségbe adni, mert továbbra sem szeret más gyerekekkel játszani, sokszor azon gondolkodom, vajon én rontottam-e el valahol, pedig sokat járunk játszótérre, ismer más gyerekeket, de egyszerűen nem akar mással játszani. Most már csak a Fannival szeret játszani, de őt imádja, simogatja, ölelgeti.

Most már rengeteget beszél, csak az "r", "z" és "zs" betűkkel van problémánk, de már azokban is javuló tendenciát mutatunk:) Már írnom kell az aranyköpéseit, huncut a gyerek, sokszor direkt is beszól (Nagyi, ne beszélj zöldeket!), rengeteget énekel, magyaráz. Néha már a fejem fáj estére.

Szeret kreatívkodni is, főleg ujjfestékkel festeni, az a lényeg, hogy miután húzott egy-két csíkot a papírra, utána belenyúl a festékbe, jól összekeveri a színeket, aztán mindkét kezét jól "bekrémezi" vele. Kb. naponta takarítom a mosdót.





 
christine blogja Blog Design by Ipietoon