Augusztusi "csináldmeg-lista"

Tegnap azzal a tudattal mentem haza munkából, hogy egy jó kis biciklizés után nekiülök és befejezem Detti ajándékát. Táborban ezzel az egy dologgal ügyködtem csak, és olyan jó érzés volt még munkában belegondolni, hogy másnap postára adhatom... De aztán jött a nagy meglepetés: valamit elrontottam... Szerintem többet kellett visszafejtenem, mint amennyit táborban haladtam vele...

Valamit kezdenem kell magammal. Bár nincs nagy kézimunkás szekrényem vagy komódom, amiben halomban áll a befejezetlen munka vagy a kellékek nagy összevisszaságban, de van egy kosárkám a kanapé mellett, ami viszont csurig van. Már át sem látom az egészet, azt sem tudom, mibe kezdtem már bele, és mik is vannak abban a kosárban. Arra még emlékszem, hogy a rendetlenség kezdete óta kétszer is vettem fonalakat, melyek se felbobinázva nincsenek, se beírva az Anchor-os táblázatomba. Arról meg ugye ne is beszéljünk, hogy nem néz ki valami szívderítően a rendetlen kosár a szoba közepén...

Ráadásul egy csomó dolgot akartam csinálni még, mielőtt beköltözünk a házba. Pl. van egy kb. 45 cm-s babám (ez az egyetlen maradt meg gyerekkoromból, többit elajándékoztuk). Szép ruhája volt, de kb. 100 éve a nagynéném esküvőjekor odaadtuk a babaruhát, mert a menyasszonyi autón üldögélő baba „nem volt megfelelően öltözködve“. Mi megkaptuk azt a babaruhát. Namármost ez 2x kisebb, mint a baba:) Úgyhogy szegénykém még hiányosabb öltözékben üldögélt egymagában a szobámban, senki még csak rá sem nézett. Az új szobámban viszont szeretném, hogy ez a baba is jól mutasson, szóval gondoltam, kötök neki valamit. De a minta is spanyol vagy olasz, azt is le kéne fordítani... Aztán kéne kispárnákat csinálnom a Petinek és nekem, mert anélkül nem nagyon tudunk aludni, otthon viszont nincs párnánk. Na meg ott van a Butterfly anyunak, és már közeleg az ősz is, pulcsi is kéne.

Úgyhogy megfogadtam, hogy augusztusra listát csinálok, mit kell befejeznem. Hogy rend legyen a szobában, és a lelkemben is. És ha sikerül betartanom, akár lehet így a következő hónapokban is... Megpróbáltam kevés dolgot felírni erre a hónapra, mert tudom, hogy a sokat úgysem tartanám be, ráadásul valószínűleg 18-án kezdődik az autósuli, meg amúgy is sokszor elcsábulok más iránt... De ezeket muszáj lesz befejeznem:

  • Butterfly & Clematis
  • Detti ajándéka - míg ez nincs meg, a többit nem is csinálom
  • Összevarrni a barna pulcsimat – a fele már kész
  • Összerakni a szanaszét heverő fonalaimat, és felbobinázni őket
  • Lefordítani a babaruha-mintát
  • Egypár négyzetet is köthetnék...

Azt hiszem, ennyi elég is, hisz más területen is vannak lemaradásaim, de azok nem erre a blogra tartoznak:)

4 comments:

helen povedal(a)...

Hajrá :) Szorítok!

Anonymný povedal(a)...

Kuldd csak el nekem azt az olasz kotèsmintàt, èn nagyon szivesen leforditom neked!!! Ha valamilyen szàmitògèpes formàtumban van, akkor a bathorikatalin@libero.it-re kuldheted. (Akkor is, ha spanyol, bàr abban nem vagyok olyan ugyes.)

Anonymný povedal(a)...

Nagyon kíváncsi vagyok!

Christine povedal(a)...

Katica,

köszönöm a felajánlásodat, de végül megfejtettem, hogy franciául van:D A fele már le van fordítva, de azért köszönöm, hogy segítettél volna!!!

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon