Tiszta Amerika...

Szörnyű dolog, ami tegnap Pozsonyban, pontosabban a mi utcánkon és a fő utcán történt... Egy őrült, 50 év körüli férfi kivégzett egy 6 tagú családot, majd az utcára kifutva mindenre lövöldözni kezdett, ami élt vagy mozgott. Többek között a járókelőkre, az ablakból kinézőkre, autókra, gyerekekre... Végül magával is végzett. Szerencsére mi már abban az időben a biztonságos (?) irodáinkban ültünk, és onnan figyeltük az eseményeket. Az első hírek szerint az egész csak egy kis ijesztgetésnek tűnt, de ahogy nőtt az áldozatok száma, úgy nőtt bennem is a félelem. Sokáig nem lehetett tudni, mi történt, lövöldöznek-e még, hányan vannak az elkövetők... A városrész teljesen le volt zárva, az emberek még csak az ablakhoz sem mehettek. Azt hittem, ilyen csak Amerikában történhet meg, de tévedtem. Most már biztos, hogy a külföldiek nem fogják összekeverni Szlovákiát Szlovéniával...

Az eddigi jelentések szerint 8 halott és 15 sérült van, köztük egy 3 éves kisfiú is. Néha félek, na.

7 comments:

Dora povedal(a)...

Ez tényleg rettenetes... miért csinálta vajon ez az ember?!?!!? Borzalmas tényleg... :(((((((((

Clinique-Bogi povedal(a)...

Amikor hallottam rögtön eszembe jutottál. Szörnyű. Ráadásul bármikor, bárhol előfordulhat. :-/ "Csak" egy hasonló eszement kell hozzá.

KicsiKató povedal(a)...

... és egyre több ilyen eszement lesz:( ...

Monika povedal(a)...

Borzasztó volt hallgatni!!!!Olyan közel volt hozzátok? :( Vigyázzatok magatokra,amennyire rajtatok áll!

Christine povedal(a)...

Még vizsgálják az ügyet, eddig két megoldás a lehetséges: rasszizmus (roma családot irtott ki) vagy pedig megtorlás, állítólag "novodobé otroctvo", szó szerint lefordítva újkori rabszolgaság miatt, de hogy ezalatt mit értenek, senki sem mondja meg. Valószínűleg kizsákmányolás és hasonló miatt volt a megtorlás. Nem tudni. De amúgy olyan lassan szálltak az információk. Arról is volt szó, hogy 15 éves a lövöldöző, hogy hárman vannak, aztán estére kiderült, hogy egy 48 éves férfi tette.

Betsy povedal(a)...

Nagyon örülök, hogy nem esett bajod!

Delfike povedal(a)...

Kitartás! Hogy mennyi őrült ember van mostanában!

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon