Prága, 2010.10.22-24. (2)

És akkor irány a legfőbb nevezetesség, a Károly-híd!!! Kilátás még messziről:

IV. Károly:A hídra vezető torony:
Kilátás a hídról:
És kilátás a hídon:)
Innen megintcsak keskeny utcákon jutottunk fel a prágai várhoz:

és a Szent-Vitus székesegyházhoz:Innen a libegőhöz akartunk menni, megkukkantani a labirintust, a csillagvizsgálót, de a jó kis dombramászás felénél rájöttünk, hogy hihetetlenül éhesek vagyunk, így nekiláttunk kielégíteni általános szükségletünket. Közben elsétáltunk még a Táncoló ház mellett, ami Frank Gehry építész munkája (kép a wikiről):

Délután egy kis pihenő után még egyszer kimentünk a városba, de már csak céltalanul bolyongtunk, bár nem is annyira céltalanul, helyjegyet mentünk venni a vonatállomásra.

Vasárnap Vyšehrad volt az úticél. Itt egy újabb gyönyörű templom, a Szent Péter és Pál templom, valamint egy sírkert található, benne olyan híres emberek sírjával, mint Bedřich Smetana, Antonín Dvořák, Karel Čapek, Alfons Mucha, Božena Němcová, valamint számunkra még sok ismert ember sírja... Csodálatos a sírkert, főleg így ősszel... Zizegő falevelek, gesztenye, szobrocskák, valamint egy kismókus:)

Sok időnk maradt még a vonat indulásáig, úgyhogy a vasútállomásig tartó hosszú utat gyalog tettük meg a Moldva folyó mentén. Sok-sok hattyút, sirályt láttunk. Volt itt még egy érdekes "műemlék", a keresztrefeszített Jézus volt megformálva cipőkből, de sehol sem találok róla képet az interneten. Nagyon érdekes volt...

És nem maradt más hátra, mint megebédelni és várni a vonatra, és újra megérkezni az "unalmas" Pozsonyba...

4 comments:

Csandi povedal(a)...

Csodálatos helyen jártatok:) Nagyon szépek a képek!

Delfike povedal(a)...

Csandival egyetértve csodás helyeken jártatok!
Remélem egyszer mi is eljutunk Prágába.

Christine povedal(a)...

És ez még csak a "nagyja" volt, nem is voltunk mindenhol, és csak a Szent Vitus székesegyházba kukkantottunk be. Tényleg megéri elmenni!

Jucus povedal(a)...

Ezt a várost egyszer látnom kell! Csodaszép! A fotók is szuperek, köszi!

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon