Horgolt angyalka #4 - KÉSZ!!!

Kb. két hete ott hagytam abba, hogy aznap remélhetőleg befejezem az angyalka haját. Persze ez nem sikerült:) Valahogy sehogy sem akart összejönni ugyanúgy a hajkorona, mint az eredeti képen:

Forrás
Aztán anyumnak köszönhetően nem is volt kedvem jó ideig elővenni az angyalkát ("Na mutasd azt a szörnyűséget!" - köszi anyu:P), pedig ha tudtam volna, milyen kevés munka van már vele, inkább befejezem. Keresgélni kezdtem a pinteresten, végül ez alapján a leírás alapján fogtam neki. Először készítettem egy "fejbetétet" a haj színével megegyező fonallal, követve a fej mintáját, de csak az első 11 sort készítettem el.


Ezt aztán felvarrtam a fej tetejére, és hogy ne másszon el varrás közben, begombostűztem, mint egy kis ufót. 


Végül a fonaldarabkákat felhurkoltam a fejbetétre. Kihasználtam minden egyes szabad percet, általában wc-n horgoltam, mivel Panni már nem (mindig) jár be utánam, Kispeti meg még ugye nem tud járni:) Panni akkor is megengedte, hogy horgoljak, amikor a szobában játszottam vele, vagy épp játszótéren voltunk, és ő egyedül hintázott. Egy-két nap alatt kész is lettem. Jó sűrű hajkoronát sikerült csinálnom. Egyöntetűen a két copf mellett döntöttünk, Peti szerint pedig a frufru nem lett volna jó. Megcsináltam a két copfot, és nagyjából egyformára vágtam a szálakat.



Horgoltam még egy kis glóriát is, amit végül nem varrtam hozzá az angyalka hajához, mert egyrészt még nem jöttem rá, hogy csináljam, másrészt ez úgyis dekoráció, elméletileg nem fog egyfolytában lepotyogni. Felragasztottam a talpat, és egy filcdarabkát is ragasztottam az aljára. Végül a gyöngyökkel gyűlt meg a bajom, mert sehogy sem emlékeztem már, hogy kell makramézni, és a gyöngyök is annyira picik voltak, hogy csak a sima varrófonal ment át rajtuk. Végül nem is makraméztam, csak csomóztam egyet-egyet a gyöngyök alatt. Pannival még kipirosítóztuk a két angyal-arcot (angyalka és Panni arcát), majd örülgettem magamnak, hogy végre végeztem a negyedéves projektemmel:)


Azt már említettem, hogy ez alapján a leírás alapján készítettem az angyalkát? Sok szép dolog van még azon a blogon, amivel szemezek, pl. az ujjbábok birizgálják a fantáziámat.

1 comments:

Anita povedal(a)...

tüneményes:-)

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon