Dédi almáspitéje

Panni szeret mostanában a konyhában sündörögni és a háztartásban segítkezni. Tegnap nagyon fújt a szél, így egész nap a lakásban voltunk, de egyáltalán nem unatkoztunk. Szegény mosógép is túlórázott, öt adagot mostunk. Panni ebben is részt vett, ő rakta ki és be a ruhákat, öntötte a folyékony mosószert és öblítőt, és azt is tudja, melyikkel kell bekapcsolni a gépet. Délután csajos nap volt, arra is sütöttünk valamit. Mivel rengeteg bio almát kaptunk, így elkértem mama almáspite receptjét. Panni szerint jó móka sütögetni, lelkesen gyúrta a tésztát, egyáltalán nem zavarta, hogy piszkos lett a keze (annál jobban élvezte), sodorta a pitét, szórta a fahéjat és szurkálta villával a tetejét. Igaz, kicsit tovább tartott az elkészítése és a bordel eltakarítása, mint máskor, de jót mulattunk. Na meg persze az almáspitéből sem evett egy darabot sem, de azt már megszoktam... Nem egy édesszájú gyerek.



Íme a recept: 
A tésztához összemorzsolunk 1/2 kg lisztet, 4 egész tojást, 10 dkg porcukrot, 1 sütőport, egy csomag vaníliás cukrot, pár csipet sót, és egy margarint. A tésztát kétfelé vesszük, az egyiket kisodorjuk a tepsi méretére. Erre reszelt almát szórunk (minél több, annál jobb), aminek a levét előtte kinyomkodtuk. Az almát megszórjuk fahéjas cukorral és instant kakaóval, majd rátesszük a tészta másik felét. Ezt megkenjük olajjal, és megszurkáljuk egy kicsit villával. 180 °C-os sütőben kb 30-35 percig sütöttük.

2 comments:

IsaBella povedal(a)...

Kis édes, egyem a kezecskéit! Nagyon ügyesen besegít Anyunak. :) Emlékszem, kiskoromban én is mindig ott kellett sündörögjek édesanyám mellett a konyhában, ha sütött, különben morcos voltam. :D Az almás tésztát mi is hasonlóképpen készítjük. Mi meg szoktuk szórni az alma alját grízzel/őrölt dióval/kókusz reszelékkel, attól függően, hogy éppen mi van itthon, mert az is beszív valamennyit az alma nedvességéből, de ez a kakaóporos megoldás is nagyon jól hangzik! Mi pont ma készítettünk almás tésztát, de ha legközelebb ismét sütünk, ezt fogom kipróbálni. Köszi a tippet! :)

Kristína povedal(a)...

Bizony, Pannit szerencsére nagyon érdekli mostanában mindenféle konyhai művelet, csak akkor rohan el, ha valamivel búgok, pl. mixerrel, annak a hangját nem nagyon szereti...
Jó ötlet a gríz és a dió is, legközelebb én is kipróbálom:)

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon