Ebay-kívánságlista

Nemrég írtam, hogy 3 fajta ajándék okozza nekem a legnagyobb örömöt: Könyv, Kreatív és Konyha... Könyv és konyha témában már megmutattam, mi tetszik, karácsonyig azért még lesz itt lista:) Most az eBay-en néztem körül, megmutatom, milyen apróságok birizgálják a fantáziámat. Ezek azért beszerezhetőek nálunk is, de eBay-en ugye minden a töredékébe kerül, főleg, ha postaköltség nélkül küldik Kínából... Pár dolog már az új "hobbijaimhoz", a filcezéshez és horgoláshoz kellenének.

1. Betűkockák, gyöngyök  - általában karkötőkhöz használják, nekem is van egy Annás, és lesz egy Petis is. Én filchez szeretném felhasználni, pl. névre szóló őrangyalkához gyerekeknek, babaköszöntőhöz és így tovább. Több színből, formából, alapanyagból lehet választani, nekem egyelőre ezek a fehér alapon fekete betűk kellenének.


 2. Pompom készítő - a pompom készítése mindig a mumusom volt, valahogy mindig szétesik nekem, és méretre sem sikerül mindig olyat készítenem, amekkorát szeretnék. Ezt a pompomkészítől az All about Amy oldalon láttam először, itt meg is lehet nézni használat közben. Természetesen horgolt sapkákhoz jönne jól.
3. Anchor fonalak - ehhez szerintem nem kell semmit sem hozzáfűznöm, 50-100-200 darabonként árulják potom árért, 0,08 Euróra jön ki egy darab, míg nálunk legolcsóbban 0,65 Euróért lehet hozzájutni. Igaz, nem választhatjuk ki, milyen színt akarunk, de így is fel lehet töltögetni azért a készletünket.


4. Baby mobile konstrukció - forgókhoz kiságy fölé filc vagy horgolt állatkákkal, járművekkel... Van azért egyszerűbb konstrukció, még rá kell találnom. Ez egy zenélő változat.

5. Filc - számoljam ki, mennyivel olcsóbb? Nálunk egy A4-es filcet (29,7x21 cm) 0,70 Euróért lehet beszerezni, itt egy 30x30 cm-s darab kb. 0,35 Euróra jön ki. Naná, hogy inkább rendelném, főleg, ha itthon egyszerre csak 4-5 színt talál az ember.


6. Pöttyös filc - mert kell a mintás is:)


7. Sorszámoló és sorjelölő - főleg horgolt sapikhoz, körben horgoláshoz. Űbercukik.



8. Horgolótűk - általában sosincs az a vastagságú tűm, ami épp kellene (bár életemben horgoltam vagy 2 dolgot...). Talán három tűm van, ebből csak egyet vettem, pár sor után lekopott a méretjelölő száma:) A másik kettőt pedig nem is találom...


8 comments:

liliom povedal(a)...

De jó kis lista! :-)
Nem is láttam még pöttyös filcet!

Hajnal povedal(a)...

A Tediben egy csomó minden ezek közül ne lehet szerezni jó áron... érdemes oda is benézni,nem is gondolná az ember.

Hajnal povedal(a)...

Marika vett pár hete 10db A4-es szines filcet 2,30ert. Igaz pöttyös nincs nekik, de sima van :-)

Kristína povedal(a)...

Hajni, szerintem súgd meg a Petinek, merre van az az üzlet:) Szerdahely? Vagy Győr?

Hajnal povedal(a)...

Ds, de tuti van pozsonyban is!

Hajnal povedal(a)...

https://www.tedi.com/sk/
De ha akarsz egy jó napot, akkor menj be te :-) vettem mar ott egy rakas kreativkodos cuccot. Nem mondom, hogy minden reszlege jo, de a kreativkodoson erdemes korbenezni. Meg miltkor teli voltak sutikiszuroval es sutipecsettel is.

Hajnal povedal(a)...

https://www.tedi.com/sk/
De ha akarsz egy jó napot, akkor menj be te :-) vettem mar ott egy rakas kreativkodos cuccot. Nem mondom, hogy minden reszlege jo, de a kreativkodoson erdemes korbenezni. Meg miltkor teli voltak sutikiszuroval es sutipecsettel is.

Kristína povedal(a)...

Mi Szerdahelyre amúgy egyáltalán nem járunk, de valamikor rábeszélem Petit:) Egyébként ma, hogy voltam a munkában, nem messze tőle megtaláltam a királyságot, Tescoma és galantéria egyben:))) Mindjárt vettem is Panninak sütipecsétet az adventi naptárba, és Anchor fonalat is. Kár, hogy anyagokat nem árulnak... Remélem még 3 év múlva is ott lesz az az üzlet:)

 
christine blogja Blog Design by Ipietoon